VIDEO Germania a confiscat cel mai mare super-iaht din lume după ce a descoperit că aparține surorii unui oligarh rus

VIDEO Germania a confiscat cel mai mare super-iaht din lume după ce a descoperit că aparține surorii unui oligarh rus
scris 15 apr 2022

Germania a confiscat cel mai mare super-iaht din lume după ce „investigațiile extensive” au stabilit că acesta este deținut de sora lui Alișer Usmanov, unul dintre oligarhii ruși împotriva căruia Occidentul a impus sancțiuni din cauza relațiilor apropiate cu Kremlinul, relatează The Guardian.

Poliția federală germană a anunțat că a confiscat iahtul „Dilbar”, evaluat la 600 de milioane de dolari, după ce săptămâni de cercetări financiare amănunțite au dovedit cine este proprietarul adevărat al iahtului, în pofida unei rețele de firme offshore folosite pentru a ascunde identitatea sa, scrie Hotnews.ro.

FOTO Christel Heydemann, prima femeie numită CEO Orange, a venit în România la 10 zile după instalare, prima vizită în străinătate. A intrat și în magazinele Orange: Avem ambiții puternice, vom accelera! CITEȘTE ȘI FOTO Christel Heydemann, prima femeie numită CEO Orange, a venit în România la 10 zile după instalare, prima vizită în străinătate. A intrat și în magazinele Orange: Avem ambiții puternice, vom accelera!

Nava aflată sub pavilionul Insulelor Cayman și înregistrat în Malta, două dintre paradisurile fiscale favorite ale ultra-bogaților planetei, a fost confiscată la un șantier naval din Hamburg unde se afla pentru modernizări, potrivit The Times.

Cu o lungime de 156 de metri, Dilbar este cel mai mare iaht din lume în funcție de tonaj, compania navală care l-a construit afirmând că „este unul dintre cele mai complexe și provocatoare iahturi construite vreodată” și că are „spații de recreere și divertisment nemaivăzute până acum pe o asemenea navă”.

The Washington Post scrie că Dilbar are două heliporturi și cea mai mare piscină construită vreodată pe un iaht. Capacitatea navei este de 36 de pasageri și 96 de membri ai echipajului.

Cine este Alișer Usmanov, proprietarul celui mai mare super-iaht din lume

În vârstă de 68 de ani, Usmanov a fost la un moment dat cel mai bogat om din Rusia după ce și-a construit o avere uriașă din afaceri în minerit și siderurgie, intrând ulterior și pe piața telecomunicațiilor.

El a fost de asemenea unul dintre cei mai mari investitori în Mail.ru, compania rusească de internet care a creat rețeaua de socializare Vkontakte, „Facebook”-ul suveran al Rusiei. Usmanov este și proprietarul cotidianului Kommersant, cel mai mare ziar financiar din Rusia.

Uniunea Europeană a impus sancțiuni împotriva lui Alișer Usmanov pe 28 februarie, un raport al Consiliului UE notând „relațiile deosebit de apropiate” ale acestuia cu președintele rus Vladimir Putin și faptul că acesta este considerat unul dintre „oligarhii favoriți” ai liderului de la Kremlin.

La sfârșitul lunii martie autoritățile italiene au confiscat active ale acestuia din Sardinia a căror valoare totală se ridică la 66 de milioane de euro, printre acestea numărându-se și o impresionantă limuzină blindată Mercedes-Maybach S650 Guard VR10.

Clasamentul celor mai bogați oameni din lume publicat anul acesta pe 6 aprilie de către revista Forbes evaluează averea lui Alișer Usmanov la 11,5 miliarde de dolari, acesta fiind în prezent al șaptelea cel mai bogat om din Rusia, după impunerea sancțiunilor occidentale fără precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
germania
iaht