VIDEO Grindeanu: Start pentru lucrările pe Varianta Ocolitoare Comarnic!

VIDEO Grindeanu: Start pentru lucrările pe Varianta Ocolitoare Comarnic!
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2023

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a participat luni la începerea lucrărilor pe Varianta Ocolitoare Comarnic, el precizând că va avea o lungime de 6 km la profil de drum național cu două benzi. Despre autostrada Comarnic-Brașov, ministrul a spus că s-a ajuns la o variantă care este fezabilă, care asigură finanțarea, după ce inițial s-a venit cu un cost la vreo 8 miliarde de euro, pe aproximativ 160 de kilometri, ceea ce depășește puterea ministerului de finanțare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, la deschiderea lucrărilor pe Varianta Ocolitoare Comarnic, că pe parcursul anului trecut, ministerul Transporturilor a aprobat 60 de protocoale prin care a descentralizat tot felul de lucrări către autoritățile locale, prea puține, din punctul său de vedere, ajungând în stadiul de a fi implementate, scrie News.ro.

Ford Otosan crește capacitatea fabricii din Turcia, după ce a lansat la Craiova producția noilor Courier CITEȘTE ȘI Ford Otosan crește capacitatea fabricii din Turcia, după ce a lansat la Craiova producția noilor Courier

Grindeanu a mai spus că au mai semnat un protocol cu Consiliul Județean Prahova, astfel că până la finalul anului va fi desemnat câlștigătorul și pentru centura de la Bușteni-Azuga, ca după aceea să se intre în faza de proiectare iar în primăvara anului viitor să înceapă lucrările.

”Ideea a fost de a descentraliza asemenea lucrări către autoritățile locale, fiindcă cei de la CNAIR au deja foarte multe lucrări”, a completat Sorin Grindeanu.

Întrebat care este stadiul autostrăzii, ministrul Transporturilor a spus că primul tronson care va fi scos în această perioadă, la licitație, este Cristian-Codlea.

Concurența analizează posibile obstacole în calea mutării consumatorilor spre furnizori mai atractivi din energie CITEȘTE ȘI Concurența analizează posibile obstacole în calea mutării consumatorilor spre furnizori mai atractivi din energie

”Am avut nenumărate discuții legate de traseul autostrăzii Comarnic-Brașov, de costuri. Inițial s-a venit cu un cost la vreo 8 miliarde de euro, pe aproximativ 160 de kilometri, ceea ce depășește puterea ministerului de a finanța o asemenea lucrare. Și atunci, au fost câteva luni bune, anul acesta, în care s-a ajuns la o variantă care este fezabilă, care are asigurată finanțarea, urmând ca cei care fac acest studiu de fezabilitate, pe parcursul anului viitor să înceapă să finalizeze toate aceste tronsoane”, a arătat el.

”Start pentru lucrările pe Varianta Ocolitoare Comarnic! Va avea o lungime de 6 km la profil de drum național cu 2 benzi (1 pe sens), iar configurația sa este gândită sa permită inclusiv legătura rutieră dintre DN1 și viitoarea Autostradă Ploiești-Brașov, atunci când această autostradă va fi construită”, a precizat ministrul.

Ministrul a mai arătat că ”proiectul are o valoare de 236 de milioane de lei (fără TVA) și este derulat de Consiliul Județean Prahova în parteneriat cu CNAIR”.

”Contractul are o durată de 24 de luni, dintre care 21 de luni faza de execuție. Sursa de finanțare: Programul Transport 2021-2027”, a subliniat Grindeanu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
sorin grindeanu
comarnic