TABEL Scumpire a motorinei. Ce companie mai vinde diesel-ul cu mai puțin de 7,5 lei/l

TABEL Scumpire a motorinei. Ce companie mai vinde diesel-ul cu mai puțin de 7,5 lei/l

Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 6 nov 2023

Șoferii care nu au profitat de noua campanie a OMV Petrom și nu și-au alimentat mașinile cu motorină în weekend, achită luni un preț cu 11 bani/l mai mare, în urma deciziei liderului pieței de a majora prețul diesel-ului cu 4 bani/l. În weekend, la o treime din stațiile Petrom, carburanții beneficiază de o reducere, fiind mai ieftini cu 7 bani/l.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro organizează pe 9 noiembrie Gala anuală Povești cu Profit...made in Romania, în care sunt premiați manageri și companii românești - DETALII AICI

OMV Petrom a păstrat același preț de la finalul săptămâni trecute la benzina standard, atât în stațiile Petrom din capitală (6,81-6,88 lei/l), cât și în cele OMV (6,93-6,97 lei/l), arată date consultate de Profit.ro.

În urma scumpirilor de luni, un litru de motorină costă în stațiile Petrom 7,50-7,54 lei și în stațiile OMV 7,59-7,62 lei.

TABEL Carburanți mai ieftini cu 7 bani/l într-o treime din stațiile Petrom în weekend CITEȘTE ȘI TABEL Carburanți mai ieftini cu 7 bani/l într-o treime din stațiile Petrom în weekend

Singura companie care vinde motorină la un preț mai mic de 7,5 lei/l este Lukoil, unde dieselul costa luni dimineață 7,42-7,45 lei/l.

Chiar dacă, așa cum ne-a obișnuit, compania deținută de gigantul rus în România va efectua o mișcare similară OMV Petrom, prețurile la motorină din stațiile sale nu ar trebui să depășească pragul de 7,5 lei/l.

Evoluția prețurilor la carburanți în principalele stații din capitală

Evoluția prețurilor la carburanți în principalele stații din capitală

Evoluția cotațiilor internaționale și intrarea în revizie a rafinăriei Petrotel Lukoil ar putea fi principalele explicații ale scumpirii motorinei, România fiind importator net de diesel și exportator net de benzină.

Prețul țițeiului Brent a atins vineri un preș de peste 87 dolari/baril, maximul săptămânii trecute. Luni dimineață, el era în scădere, tranzacționându-se la 85,6 dolari/baril.

Rafinăria ploieșteană Petrotel Lukoil, controlată de gigantul petrolier rus omonim, va fi oprită o lună.

Petrotel Lukoil precizează că, pentru perioada desfășurării lucrărilor de reparații, a constituit suficiente rezerve de produse petroliere pentru asigurarea cererii consumatorilor.

Evoluția cotațiilor țițeiului Brent din ultima lună

Evoluția cotațiilor țițeiului Brent din ultima lună

Potrivit CEO-ului OMV Petrom, liderul pieței distribuitoare de carburanți, Christina Verchere, “cererea de retail a crescut cu 5% în cel de-al treilea trimestru al acestui an, fiind stimulată de prețurile scăzute, iar cea de pe piața angro cu 14%, ca urmare a intensificării activității de construcții de drumuri”.

Volumul vânzărilor de produse rafinate ale OMV Petrom a rămas constant în trimestrul al treilea al acestuia an, la 1,51 miloane tone, în timp ce marja de rafinare a coborât la 16,8 dolari/baril, de la 17,1 dolari pe baril în perioada similară a anului trecut. În trimestrul al doilea, marja de rafinare a fost de doar 11,7 dolari/baril, rata de utilizare a rafinăriei Petrobrazi fiind de 31%, în urma reviziei în care aceasta s-a aflat în cel de-al doilea trimestru. În perioada iulie-septembrie, rata de utilizare a rafinăriei a urcat la 95%.

viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
omv
petrom
lukoil
mol
rompetrol
scumpire