VIDEO Momente de groază la bordul unui avion, după ce un pasager a deschis ușa în zbor

VIDEO Momente de groază la bordul unui avion, după ce un pasager a deschis ușa în zbor
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2023

Au fost momente terifiante la bordul unui avion al companiei Asiana Airlines după ce un pasager a deschis ușa în timp ce aeronava se pregătea să aterizeze, vineri, în Daegu, Coreea de Sud. O înregistrare video a incidentului arată cum călătorii îngroziți se țineau strâns de cotierele scaunelor, în timp ce curenți de aer puternici cuprinseseră cabina, relatează CNN și BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toți cei 194 de pasageri au supraviețuit zborului, care a aterizat în siguranță, dar cu ușa încă deschisă, pe Aeroportul Internațional Daegu. Cel puțin șase pasageri au avut probleme de respirație și au fost transportați la spital, a relatat presa locală, preluată de News.ro.

CEO-ul Ford: Producătorii chinezi precum BYD sunt cei mai mari concurenți ai Ford pe piața vehiculelor electrice CITEȘTE ȘI CEO-ul Ford: Producătorii chinezi precum BYD sunt cei mai mari concurenți ai Ford pe piața vehiculelor electrice

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a fost arestat la aterizare, a anunțat agenția de presă Yonhap.

Zborul OZ8124 decolase de pe insula Jeju, vineri dimineață. Nu este clar ce s-a întâmplat exact, dar ușa avionului a fost deschisă spre finalul zborului, în jurul orei locale 12:45 (06:45, ora României), a relatat presa sud-coreeană. O înregistrare video a unui pasager distribuită pe rețelele sociale arată golul din partea laterală a avionului și vântul care lovește rândurile de pasageri așezați în apropiere.

Mai mulți copii de vârstă școlară se aflau în avion, în drum spre un eveniment sportiv de weekend. "Copiii tremurau, plângeau și erau speriați", a relatat părintele unuia dintre ei.

Asiana Airlines a declarat că poliția a lansat o anchetă.

Un oficial al companiei aeriene a declarat că un bărbat în vârstă de 30 de ani care stătea pe scaunul de urgență pare să fi deschis ușa când aeronava se afla la aproximativ 210 metri deasupra solului și la două-trei minute de aterizarea în orașul aflat la 240 de kilometri sud de Seul.

În total, la bord se aflau 200 de persoane. Aeronava a fost identificată pe site-ul de urmărire Flightradar 24 ca fiind un Airbus 321.

Amenda record de 4 milioane de euro dată Blue Air de către ANPC a fost redusă de instanță la doar 100.000 de lei CITEȘTE ȘI Amenda record de 4 milioane de euro dată Blue Air de către ANPC a fost redusă de instanță la doar 100.000 de lei

Expertul în aviație Geoffrey Thomas de la Airline Ratings a descris incidentul ca fiind "foarte bizar".

"Din punct de vedere tehnic, nu este posibil să deschizi acele uși în timpul zborului", a declarat el pentru CNN.

Thomas a precizat că viteza de aterizare a unui A321 este de aproximativ 150 de noduri (276 km/h), ceea ce înseamnă că pe lângă aeronavă trec curenți cu această viteză. Ușa, aflată în spatele aripii aeronavei, s-a deschis în acel curent de aer, a spus el. "Pare neverosimil ca ușa să se deschidă, în primul rând, și apoi împotriva curentului de aer ar fi imposibil din punct de vedere tehnic, dar într-un fel sau altul s-a întâmplat”, a spus Thomas.

viewscnt
Afla mai multe despre
avion
usa
pasager