VIDEO Zbor inaugural al taxiului zburător al Volocopter, care vrea să furnizeze servicii la Jocurile Olimpice din Paris din 2024

VIDEO Zbor inaugural al taxiului zburător al Volocopter, care vrea să furnizeze servicii la Jocurile Olimpice din Paris din 2024
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2021

Firma germană Volocopter a efectuat primul zbor al taxiului său aerian electric, la un show aviatic de pe aeroportul francez Le Bourget, și are ca obiectiv să ofere servicii de transport la Jocurile Olimpice din Paris, care vor avea loc în 2024, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Taxiul zburător, care seamănă cu un elicopter mic, a decolat de pe aeroportul Le Bourget de lângă Paris și a aterizat apoi vertical, după un zbor de trei minute, scrie News.ro.

VIDEO&FOTO Dacia dezvăluie noul logo dar și noile stopuri ce vor fi prezente pe Duster CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Dacia dezvăluie noul logo dar și noile stopuri ce vor fi prezente pe Duster

Vehiculul, care nu a avut pasageri la bord, a zburat circa 500 de metri, la o viteză de până la 30 de kilometri pe oră și la o altitudine de aproximativ 30 de metri, a anunțat Volocopter într-un comunicat.

Taxiul are o capacitate de două persoane și un compartiment pentru bagaje.

”Intenția clară pentru Paris 2024 este să avem un serviciu regulat operațional. Aceasta este o provocare”, a declarat directorul general al Volocopter, Florian Reuter.

Reuter a spus că serviciul de taxi zburător va fi efectuat inițial cu un pilot licențiat, pentru a respecta reglementările actuale.

”În timp...dorim ca aceste vehicule să zboare autonom, astfel încât să nu mai fie nevoie de o licență de pilot”, a adăugat acesta.

INFOGRAFIC Poliția din România, a doua cea mai coruptă din Uniunea Europeană CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Poliția din România, a doua cea mai coruptă din Uniunea Europeană

Reuter a descris piața mobilității urbane ca fiind ”uriașă”.

”Mobilitatea urbană este  o piață de peste 10.000 de miliarde de dolari. Estimăm că, până în 2035, putem servi o piață care are oportunități de aproximativ 300 de miliarde de dolari, a mai spus acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
volocopter
taxi zburător