Viitorul Alitalia este incert după ce EasyJet s-a retras din procesul de privatizare

Viitorul Alitalia este incert după ce EasyJet s-a retras din procesul de privatizare
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2019

Compania aeriană britanică EasyJet a anunțat luni că a pus punct discuțiilor cu Ferrovie dello Stato rail group (FS) și Delta Airlines în vederea salvării Alitalia, cee ce ridică un semn de întrebare asupra viitorului companiei aeriene italiene, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile de la Roma sunt în căutarea unui cumpărător pentru compania aerian italiană care trece din nou printr-o perioadă dificilă. Luna trecută, operatorul feroviar Ferrovie dello Stato (FS) a anunțat că a demarat negocieri cu companiile aeriene Delta Air Lines și EasyJet pentru a pune la punct un plan de salvare a Alitalia, plan care ar urma să fie prezentat până la finele lunii martie, scrie Agerpres.

ULTIMA ORĂ Cu acordul Guvernului, Senatul a aprobat legea pentru serviciile de ridesharing: Platforme ca Uber și Taxify vor trebui înregistrate fiscal în România și vor raporta cursele autorităților. Va fi impusă taxă anuală CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Cu acordul Guvernului, Senatul a aprobat legea pentru serviciile de ridesharing: Platforme ca Uber și Taxify vor trebui înregistrate fiscal în România și vor raporta cursele autorităților. Va fi impusă taxă anuală

"După discuțiile cu Ferrovie dello Stato și Delta Airlines în vederea creării unui consorțiu care să analizeze opțiunile pentru viitorul operațiunilor Alitalia, EasyJet a decis să se retragă din acest proces", a informat compania britanică într-un comunicat de presă.

Odată un jucător important în industria transportului aerian european, în ultimii ani Alitalia a avut de suferit de pe urma competiției trenurilor de mare viteză și a transportatorilor low-cost, care au diminuat cota de piață și profiturile sale. În 2017, Alitalia a fost plasată sub administrare specială după ce salariații au respins un plan de restructurare ce viza reducerea efectivelor și salariilor.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
easyjet
alitalia