Volkswagen a decis să cedeze procesul de dezvoltare a mașinilor mărcii Scout

Volkswagen a decis să cedeze procesul de dezvoltare a mașinilor mărcii Scout
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 dec 2023

Grupul Volkswagen a decis să cedeze procesul de dezvoltare a mașinilor mărcii Scout, pe care urmează să o lanseze în SUA, producătorului de componente Magna Steyr, care are o experiență bogată în producția de mașini sub licență.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Magna Steyr, divizie a Magna International, o companie canadiană cu o amprentă solidă în Austria, a reușit să obțină contractul pentru dezvoltarea primelor automobile Scout, o marcă readusă la viață de VW Group în SUA. Informația a fost publicată de jurnalul austriac Kleine Zeitung, care scrie că Magna Steyr va primi 450 de milioane de euro pentru primul contract dedicat mărcii Scout, fără să detalieze ce include acest contract, care ar urma să fie cel mai mare pentru compania canadiană. Magna Steyr produce modelul Mercedes G Class în uzina sa din Graz, dar are contracte de asamblare și cu alte mărci.

VIDEO Ministerul Transporturilor a semnat încă trei contracte pentru construcția a 68 de km de autostradă în zona Transilvaniei CITEȘTE ȘI VIDEO Ministerul Transporturilor a semnat încă trei contracte pentru construcția a 68 de km de autostradă în zona Transilvaniei

Marca Scout a fost cumpărată de VW Group în 2021, odată cu achiziția Navistar, producător de camioane american. Ulterior, compania germană a anunțat că va relansa brandul Scout exclusiv electric, cu ajutorul a două modele, un pick-up de clasă medie și un SUV cu aptitudini off-road, ambele mașini urmând să fie construite pe șasiuri specifice mașinilor grele, utilitare, cu performanțe ridicate în privința gărzii la sol, unghiuri de atac și degajare, capacități de remorcare.

Negocieri la Dacia, pentru Contractul Colectiv de Muncă. Sindicatele vor cea mai mare creștere de salarii din istorie CITEȘTE ȘI Negocieri la Dacia, pentru Contractul Colectiv de Muncă. Sindicatele vor cea mai mare creștere de salarii din istorie

În privința producției mașinilor Scout, VW a anunțat deja că va construi o nouă uzină, în Carolina Sud, dedicată mărcii Scout, care se va adăuga celei existente în Chattanooga. Conform planului, uzina ar trebui să înceapă să producă în 2026, în urma unei investiții de 2 miliarde de dolari, ceea ce înseamnă că, la acel moment, Magna ar trebui să finalizeze întreg procesul de dezvoltare a automobilelor. Producția estimată pentru anul 2026 este de 200.000 de unități.

„Scout a fost un simbol American încă din 1960, de la lansarea primului SUV. Este vehiculul care ia toată familia într-o călătorie în camping, care oferă acces în natură și care a și-a făcut datoria în fiecare dimineață. Astăzi, reimaginăm originalitatea Scout și îi electrificăm viitorul. Aducem spiritul Scout în Carolina de Sud și va fi o călătorie pe cinste”, a declarat Scott Keogh, CEO al mărcii Scout.

viewscnt
Afla mai multe despre
magna steyr
scout
vw gorup