Volkswagen anticipează creșterea vânzărilor în China și plănuiește noi investiții și angajări

Volkswagen anticipează creșterea vânzărilor în China și plănuiește noi investiții și angajări
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2016

Volkswagen anticipează continuarea trendului pozitiv al vânzărilor înregistrat în ultimele două trimestre în China, cea mai mare piață auto din lume, a declarat directorul diviziei chineze a grupului, Jochem Heizmann, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul auto german intenționează să investească în acest an 4 miliarde de euro împreună cu partenerii din China, iar în următorii câțiva ani se va concentra pe creșterea cotei de piață a SUV-urilor și vehiculelor alimentate cu noi surse de energie (NEV), a declarat Heizmann reporterilor înainte de salonul auto de la Beijing care a început luni.

VW, ale cărui vânzări în China au scăzut cu 3,4% anul trecut, la 3,5 milioane de mașini, a fost în urma boom-ului pieței SUV-urilor,  cu un număr relativ redus de modele produse local.

Compania intenționează să schimbe acest lucru, odată cu lansarea în anii următori a 10 modele SUV produse local, sub mărcile VW, Audi și Skoda.

”Este în derulare o ofensivă a SUV-urilor”, a spus Heizmann.

Pe segmentul NEV, Volkswagen anticipează că 2 milioane de vehicule de acest tip vor fi vândute în total pe piața chineză, până în 2020, în conformitate cu estimările oficiale, din care câteva sute de mii de către grupul german.

România are 747 kilometri de autostradă și peste 10.500 kilometri de drumuri de pământ CITEȘTE ȘI România are 747 kilometri de autostradă și peste 10.500 kilometri de drumuri de pământ

VW intenționează să construiască 15 noi modele hibrid sau electrice în China, în următorii trei-patru ani și să dezvolte conectivitatea online a vehiculelor grupului.

Totodată, VW urmează să angajeze încă 30.000 de oameni în China, până la sfârșitul deceniului.

În China, scandalul emisiilor a afectat numai 2.000 de vehicule ale VW, dar a făcut ca grupul să piardă în 2015, la mică distanță, poziția de principal producător auto străin, în favoarea General Motors, potrivit datelor China Automobile Makers Association.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
china