Volkswagen Group crește salariile angajaților cu aproape 9%, în urma presiunii sindicatelor

Volkswagen Group crește salariile angajaților cu aproape 9%, în urma presiunii sindicatelor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 nov 2022

Următorii doi ani vor aduce creșteri de salarii importante precum și unele plăți suplimentare de câteva mii de euro pentru angajații companiei VW, la finalul negocierilor pentru Contractul Colectiv de Muncă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sindicaliștii din uzinele Volkswagen Group au reușit să obțină o creștere de 5,2% a salariilor începând din iunie 2023 și încă o creștere de 3,3% din mai 2024, pe fondul unei inflații fără precedent în Europa.

La aceste majorări se vor adăuga și unele plăți fixe, sub forma unor „ajustări pentru inflație”, în valoare de 2.000 de euro, în martie 2023, și 1.000 de euro, în martie 2024. În plus, sindicatele și patronatul au convenit să încheie contracte colective pentru 24 de luni, astfel încât să nu mai fie nevoie de negocieri anuale.

FOTO Controale ANPC în mijloacele de transport STB. „Să cureți 43 de tramvaie cu două persoane, în trei ore, pare desprins din reclamele la detergenți” CITEȘTE ȘI FOTO Controale ANPC în mijloacele de transport STB. „Să cureți 43 de tramvaie cu două persoane, în trei ore, pare desprins din reclamele la detergenți”

Alte măsuri anunțate de companie și de sindicate inclus o prelungire a termenului de pensionare parțială până în decembrie 2027.    

Negocierile pentru noul contract colectiv de muncă au avut loc între Volkswagen AG și gigantul sindical IG Metall, ramura Saxonia Inferioară și Saxonia, landuri care găzduiesc cele mai multe dintre uzinele VW din Germania.

Arne Meiswinkel, negociator-șef la Volkswagen AG și membru al Consiliului de Resurse Umane la Volkswagen Passenger Cars: „Am ajuns la un acord și astfel creăm securitate și stabilitate în planificarea durabilă atât pentru angajați, cât și pentru companie. Acordul de salarizare nu trebuie să ascundă faptul că trebuie să continuăm să ne menținem costurile strict sub control. Aceasta este cerința de bază pentru a ne continua transformarea la viteza necesară pentru a ne asigura competitivitatea și locurile de muncă.”

Cum arată planurile de separare și câți oameni vor fi implicați în noua companie de motoare de la Mioveni - \ CITEȘTE ȘI Cum arată planurile de separare și câți oameni vor fi implicați în noua companie de motoare de la Mioveni - "Horse”. Șeful Dacia, despre ținta de 2 milioane de mașini: „România este inima acestui business!”

Înțelegerea prevede ca și stagiarii și elevii din sistemul dual să primească și ei jumătate din sumele pentru inflație.

Constructorul german de automobile a decis să majoreze și plata forfetară a taxelor semestriale pentru elevii în sistem dual, de la 350, la 395 de euro pe semestru. În plus, stagiarii și elevii vor primi o sumă forfetară anuală de 500 de euro, care va înlocui plata unică de performanță.

Noile prevederi din Contractul Colectiv de Muncă de la Volkswagen AG se aplică pentru 125.000 de persoane, angajați în fabricile din Wolfsburg, Braunschweig, Hanovra, Salzgitter, Emden și Kassel, precum și pentru Volkswagen Financial Services AG, Volkswagen Immobilien GmbH și dx.one GmbH.

viewscnt
Afla mai multe despre
vw salarii
fabrici vw
sindicate vw