Volkswagen și fostul șef al serviciului israelian de securitate Shin Bet au format o companie de securitate cibernetică

Volkswagen și fostul șef al serviciului israelian de securitate Shin Bet au format o companie de securitate cibernetică

Yuval Diskin

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 sep 2016

Volkswagen și fostul șef al agenției israeliene de securitate internă Shin Bet au înființat o companie care va dezvolta soluții de securitate cibernetică în domeniul auto. Denumită CyMotive Technologies, compania mixtă va furniza sisteme de securitate pentru mașinile autonome și vehiculele conectate la internet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Grupul german are o participație de 40% la noua companie, în timp ce restul acțiunilor sunt deținute de Yuval Diskin, fostul șef al Shin Bet în perioada 2005-2011, și alți doi foști directori din cadrul serviciului de securitate israelian, scrie Reuters.

"Odată cu creșterea conectivității mașinilor, apar și noi riscuri (…). Pentru a putea face față enormelor provocări din următoarea decadă, trebuie să ne extindem aria cunoștințelor în domeniul securității cibernetice", arată reprezentanții Volkswagen.

VIDEO Televiziuni rusești prezintă o luptă între un american, presupus spion CIA, și un polițist rus pe scările ambasadei SUA din Moscova CITEȘTE ȘI VIDEO Televiziuni rusești prezintă o luptă între un american, presupus spion CIA, și un polițist rus pe scările ambasadei SUA din Moscova

CyMotive Technologies va fi condusă de Diskin. Compania are sediul la Tel Aviv și va deschide un birou la Wolfsburg, în Germania, unde se află sediul Volkswagen.  

Valoarea investiției în noua companie nu a fost dezvăluită.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
securitate cibernetica
cymotive technologies
shin bet
investitie