Volkswagen va plăti în Australia o amendă de 87 de milioane de dolari

Volkswagen va plăti în Australia o amendă de 87 de milioane de dolari
scris 16 sep 2019

Grupul german Volkswagen AG a acceptat să plătească până la 127 de milioane de dolari australieni (87 de milioane de dolari SUA) pentru soluționarea procesului colectiv care i s-a intentat în Australia în urma scandalul emisiilor (Dieselgate), din 2015, transmit AP și Reuters.

Înțelegerea a fost anunțată luni de Tribunalul Federal din Sydney și de firma de avocatură Maurice Blackburn și urmează să fie aprobată și de un judecător, scrie Agerpres.

Markus Duesmann, fost director de achiziții BMW, va deveni în sfârșit CEO al Audi AG CITEȘTE ȘI Markus Duesmann, fost director de achiziții BMW, va deveni în sfârșit CEO al Audi AG

Volkswagen va plăti între 87 și 127 de milioane de dolari australieni, în funcție de cât de mulți proprietari ai celor 100.000 de vehicule diesel afectate (mărcile Volkswagen, Audi și Skoda) vândute în Australia se vor alătura procesului colectiv, a declarat avocatul Julian Schimmel.

De asemenea, grupul german a acceptat să achite costurile legale pentru reclamanți, care încă trebuie evaluate.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
australia
volkswagen