Volvo Trucks a început producția a trei modele de camioane electrice grele

Volvo Trucks a început producția a trei modele de camioane electrice grele
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 sep 2022

Volvo Trucks a anunțat că a început producția a trei modele de camioane electrice grele, președintele producătorului de vehicule spunând CNBC că știrea reprezintă ”un moment important” pentru companie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Compania a declarat că vehiculele electrice Volvo FM, Volvo FMX și Volvo FH ar putea transporta o greutate totală de 44 de tone, scrie News.ro.

FOTO Renault prezintă un nou concept-car, pentru a celebra revenirea lui Renault 5 CITEȘTE ȘI FOTO Renault prezintă un nou concept-car, pentru a celebra revenirea lui Renault 5

Potrivit companiei, raza de acțiune pentru FM electric este de până la 380 de kilometri. Autonomia FMX și FH este de până la 320 km și, respectiv, 300 km.

Compania a spus că producția începe la o unitate din Göteborg, Suedia. Anul viitor, Volvo Trucks va începe producția la o fabrică din Gent, Belgia.

Bateriile vor fi furnizate de o fabrică Volvo Trucks din Gent.

Volvo Trucks, care face parte din Grupul Volvo, a declarat că acum are ”șase modele de camioane electrice în producție de serie la nivel global”.

Vorbind la CNBC miercuri dimineață, președintele Volvo Trucks, Roger Alm, a fost optimist cu privire la perspectivele de viitor ale companiei.

De fapt, am vândut deja 1.000 de unități din aceste camioane electrice grele înainte de începerea producției”, a spus el. Elm a continuat să adauge că Volvo Trucks a constatat ”o cerere în creștere în viitor”.

În observațiile publicate pe site-ul companiei sale, Elm a spus că, până în anul 2030, ”cel puțin 50% din camioanele pe care le vindem la nivel global ar trebui să fie electrice”.

Pentru camioane, precum și pentru mașini, opțiunile de încărcare adecvate vor fi importante atunci când vine vorba de eliminarea preocupărilor legate de ”anxietatea de autonomie”, un termen care se referă la ideea că vehiculele electrice nu pot efectua călătorii lungi fără a pierde puterea și a rămâne blocate.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo trucks
camioane electrice