Ryanair semnează cu OMV pentru achiziția de combustibil pe aeroporturile din România, Austria și Germania

Ryanair semnează cu OMV pentru achiziția de combustibil pe aeroporturile din România, Austria și Germania

Foto: OMV

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 14 sep 2022

Operatorul aerian low-cost Ryanair va cumpăra până la 160.000 de tone de combustibil sustenabil de la OMV pentru bazele sale din România, Austria și Germania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două companii au semnat, miercuri, un memorandum de înțelegere în acest sens.

Potrivit documentului, Ryanair va putea achiziționa până la 160.000 de tone de combustibil sustenabil pentru aviație (SAF) de la OMV în următorii 8 ani, începând cu 2023.

Ministrul Energiei: Cei care fac economie la energie ar putea primi un bonus. Nu venim numai cu ”trebuie să plătească mai mult dacă consumă mai mult” CITEȘTE ȘI Ministrul Energiei: Cei care fac economie la energie ar putea primi un bonus. Nu venim numai cu ”trebuie să plătească mai mult dacă consumă mai mult”

Acest lucru ar reprezenta o reducere totală a emisiilor de CO2 de peste 400.000 de tone, echivalentul a aproximativ 25.000 de zboruri Ryanair de la Dublin la Viena, arată companiile într-un comunicat comun.

Înțelegerea va sprijini demersurile OMV și Ryanair de a-și reduce amprenta de carbon și le va accelera eforturile legate de sustenabilitate. Potrivit planurilor prezentate anterior, acționarul majoritar al OMV Petrom vrea să atingă neutralitatea din punct de vedere al emisiilor de carbon din operațiuni până în 2050.

La finele anului trecut, OMV Petrom a anunțat că va investi 11 miliarde de euro în următorii 10 ani, cel mai mare plan de investiții private în sectorul energetic din România, peste o treime urmând a fi efectuate în proiecte cu emisii de carbon reduse și zero. 

Potrivit strategiei de investiții, OMV Petrom va pune în funcțiune mai mult de 1 GW de capacitate de energie din surse regenerabile în România până în 2030. De asemenea, compania intenționează să depășească 15% biocombustibil din producția totală de combustibil în 2030, cu 150 mii tone pe an etanol celulozic din paie și 450 mii tone pe an de combustibil durabil pentru aviație și motorină din surse regenerabile.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
omv
memorandum omv ryanair
combustibil sustenabil aviatie
saf
combuustibil saf