VW și Robert Bosch vor plăti 1,6 miliarde dolari în SUA pentru despăgubiri în scandalul emisiilor

VW și Robert Bosch vor plăti 1,6 miliarde dolari în SUA pentru despăgubiri în scandalul emisiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 feb 2017

Volkswagen și furnizorul german de componente Robert Bosch au convenit să plătească 1,6 miliarde de dolari pentru răscumpărări și despăgubirea proprietarilor a circa 80.000 de vehicule diesel cu motoare de 3 litri care poluează peste normele admise, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două companii ar putea totodată să fie obligate să plătească peste 4 miliarde de dolari, dacă autoritățile de reglementare nu vor aproba remediile propuse pentru toate vehiculele, potrivit documentelor depuse în justiție marți seara, scrie News.ro.

În decembrie, VW a anunțat că a convenit să răscumpere 20.000 de vehicule, anticipând să remedieze alte 60.000.

Documentele incluse în acord arată că dacă autoritățile de reglementare nu aprobă soluția de remediere pentru toate vehiculele, costurile suportate de VW ar putea crește.

Potrivit acordului, proprietarii de vehicule cu motoare de 3 litri care optează pentru remedierea acestora vor obține compensații de 7.000-16.000 de dolari din partea VW, iar producătorul auto va plăti fiecăruia alte 500 de dolari dacă modificările tehnice vor reduce performanțele vehiculelor.

Proprietarii care vor opta pentru răscumpărare vor primi 7.500 de dolari, pe lângă valoarea vehiculelor.

Daimler va produce mașini autonome pentru Uber CITEȘTE ȘI Daimler va produce mașini autonome pentru Uber

Astfel, VW va plăti cel puțin 1,26 de miliarde de dolari, iar furnizorul german de componente Robert Bosch 327,5 milioane de dolari.

Anterior, VW a acceptat să cheltuiască până la 10,03 miliarde de dolari pentru răscumpărarea a până la 475.000 de vehicule cu motoare diesel de 2 litri, după ce a recunoscut că a instalat pe acestea un soft care reduce nivelul emisiilor în timpul testelor de poluare.

Un judecător federal din San Francisco va susține o audiere pentru aprobarea acordurilor pe 14 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
robert bosch