Zeci de români plecați de Paște au rămas blocați pe aeroport la Roma. Ryanair le oferă o singură noapte de cazare și întoarcere în țară abia miercuri, joi sau vineri

Zeci de români plecați de Paște au rămas blocați pe aeroport la Roma. Ryanair le oferă o singură noapte de cazare și întoarcere în țară abia miercuri, joi sau vineri
scris 9 apr 2018

Zeci de români au rămas blocați pe Aeroportul Ciampino din Roma, în prima zi de Paște, după ce cursa Ryanair care trebuia să îi aducă acasă a fost anulată, iar unii dintre ei au fost reprogramați pentru curse de miercuri, joi sau vineri, potrivit Digi 24.

Oamenii spun că au fost reprogramați pentru curse de miercuri, joi sau vineri, însă compania s-a oferit să le achite doar o noapte de cazare, iar mulți sunt revoltați pentru că nu își permit să stea la Roma încă două, trei sau patru nopți.

Sunt însă și români care au refuzat oferta și au vrut să se întoarcă în această noapte la București, plătind peste 200 de euro pentru un bilet.

FOTO Pasager într-un avion Wizz Air, pe un scaun fără spătar CITEȘTE ȘI FOTO Pasager într-un avion Wizz Air, pe un scaun fără spătar

"Mi s-a oferit o noapte de cazare în această seară și zbor vineri seara, voi cere rambursarea și caut zbor. Miercuri trebuie să fiu la muncă, nu-mi permit să stau până vineri pe buzunariul propriu. Am avut o săptămână de vacanță, azi trebuia să mă întorc. Ni s-a zis că a fost o grevă din Franța, multe persoane au rămas la Roma. Unii se văitau că au 80 de euro în buzunar în condițiile în care se oferă o zi de cazare. Zborurile au început să fie joi, vineri pentru că până atunci sunt toate ocupate”, a spus o pasageră, la Digi 24. Ea a adăugat că este însoțită de un copil de 8 ani.

Și compania aeriană Air France a anunțat sâmbătă că sute de zboruri au fost anulate deoarece piloții, personalul navigant și cel de la sol se află în cea de-a cincea zi de grevă, solicitând o majorare salarială de 6%, transmite AFP.

Mișcarea de protest afectează zborurile interne și externe, fiind anulate un sfert din cursele aeriene pe distanțe lungi. De asemenea, sunt anulate aproximativ o treime din zborurile pe distanțe medii, din și către Aeroportul Charles de Gaulle din Paris, precum și 30% din cursele aeriene pe distanțe scurte din și către Aeroportul Orly din Paris și alte regiuni franceze, arată Agerpres.

Sindicatele de la Air France sunt nemulțumite de politica salarială a companiei mai ales având în vedere rezultatele solide înregistrate anul trecut de Air France, în timp ce echipa managerială susține că nu poate oferi salarii mai mari fără a pune în pericol creșterea companiei într-un sector foarte competitiv. Salariile angajaților companiei aeriene franceze sunt înghețate din 2011.

FOTO Noul Mercedes A Class a fost introdus în oferta pentru clienții români. De la ce preț poate fi cumpărat CITEȘTE ȘI FOTO Noul Mercedes A Class a fost introdus în oferta pentru clienții români. De la ce preț poate fi cumpărat

Conducerea Air France estimează că sâmbătă au luat parte la grevă 34% din piloți, 26% din personalul navigant și 19% din personalul de la sol. Propunerea conducerii companiei aeriene franceze de majorare a salariilor cu 1% anul acesta a fost respinsă, iar sindicatele au avertizat că vor urma mai multe greve în următoarea perioadă.

Costurile grevei se ridică la 25 de milioane de euro pe zi, bani pe care compania ar fi trebuit să-i investească în achiziționarea de noi avioane și crearea de locuri de muncă, se arată într-un comunicat al Air France.

viewscnt
Afla mai multe despre
air france
zboruri
greva