Banca Transilvania încheie un parteneriat cu Morphosis Capital pentru a finanța IMM-uri românești

Banca Transilvania încheie un parteneriat cu Morphosis Capital pentru a finanța IMM-uri românești
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2019

Firma de private equity Morphosis Capital a anunțat, marți, decizia Băncii Transilvania de a se alătura fondului de investiții MC Fund I (MCFI), într-un demers de finanțare a IMM-urilor românești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

MCFI a fost fondat în 2018, având ca investitor ancoră Fondul European de Investiții (FEI), prin Programul Operațional Regional, co-finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională, scrie News.ro.

”Morphosis Capital își propune să investească minim 5 milioane de euro pe tranzacție în IMM-urile românești de succes care activează în industria bunurilor de larg consum, a serviciilor medicale, tehnologie, dar și a serviciilor B2B, companii cu un indicator EBITDA ce tinde spre cel puțin un milion de euro”, se arată în comunicat.

Samsung își lansează noua serie de televizoare inteligente. Care sunt prețurile CITEȘTE ȘI Samsung își lansează noua serie de televizoare inteligente. Care sunt prețurile

Banca Transilvania s-a alăturat Morphosis Capital Fund I pentru a finanța companii din România într-o operațiune comună, alături de cei patru antreprenori români, fondatori ai fondului de investiții.

”Prioritatea strategică a BT este finanțarea economiei românești, acesta fiind principalul nostru pilon de activitate, dar și de competență, având în vedere că beneficiem de o experiență de 25 de ani în interacțiunea cu AND-ul business-ului local. Implicarea noastră în Morphosis Capital Fund I este încă o dovadă a apetitului nostru și pentru soluții alternative de finanțare, pentru a contribui astfel la capitalizarea și dezvoltarea business-urilor locale”, a spus directorul general al Băncii Transilvania, Omer Tetik.

Morphosis Capital Fund I a fost gândit, de la început, ca o soluție de finanțare a firmelor românești, potrivit unui managing partner la Morphosis Capital, Andrei Gemeneanu.

”Chiar de la început, Morphosis Capital Fund I a fost gândit ca o soluție personalizată de dezvoltare a business-urilor românești prin care să oferim, pe lângă investiția de capital, expertiza operațională, financiară, de marketing și vânzări necesare dezvoltării și consolidării oricărui business”, a declarat Andrei Gemeneanu.

Firma de private equity Morphosis Capital a fost fondată de o echipă de patru antreprenori români, Andrei Gemeneanu, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru și Dragoș Petre, care dețin experiență în tranzacționări și care au ocupat poziții de top în cadrul unor companii globale, cum ar fi Unilever, TNT Express, Thomson Reuters, PWC și Innova Capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
morphosis capital
banca transilvania