FintechOS, start-up românesc de soluții digitale pentru industria financiară, lansează operațiunile în Marea Britanie

FintechOS, start-up românesc de soluții digitale pentru industria financiară, lansează operațiunile în Marea Britanie
scris 12 feb 2019
FintechOS, startup specializat în soluții pentru accelerarea transformării digitale a instituțiilor financiare, desprins în 2017 din compania locală Softelli­gence, va lansa, în prima parte a anului, operațiunile din Marea Britanie, urmând ca cele din regiunea Benelux să fie controlate din Amsterdam. Centrul de R&D, dezvoltare, testare și suport tehnic, va rămâne în București, iar headquarterul companiei va fi în Londra.
 
În luna noiembrie, compania a atras o investiție de 600.000 euro de la GapMinder VC și își propune acum să atragă suplimentar alți 500.000 euro, ca follow-up round în următoarele luni, în anticiparea unei runde de serie A de circa 10 milioane de euro până la sfarșitul anului.
 
Start-up-ul gestionează un portofoliu de clienți ca Erste, Vienna Insurance Group, Orange Money, Hyperion Insurance Group, NN, Banca Transilvania, TBI Bank, BCR Asigurări sau Idea Bank.
 
Anul trecut a obținut venituri de peste 6 milioane de euro, din care 1 milion de euro venituri recurente din licențe și 5 milioane de euro venituri din serviciile de implementare prin parteneri.
STUDIU Bucureștiul, în topul orașelor cu cei mai mulți și mai tineri angajați din industria de înaltă tehnologie CITEȘTE ȘI STUDIU Bucureștiul, în topul orașelor cu cei mai mulți și mai tineri angajați din industria de înaltă tehnologie

"Viteza de dezvoltare pe care o dorim nu va fi posibilă fără o infrastructură puternică, și aici mă refer la dezvoltarea strategiei pentru atragerea comunităților de dezvoltatori, la accelerarea programului de pregătire și certificare a partenerilor, la consolidarea echipei comerciale, la atragerea unor oameni cu experiență mare în managementul companiei” spune Teodor Blidăruș, CEO și fondator FintechOS.

Compania a ajuns la 35 de angajați și estimează o dublare a personalului până la sfarșitul anului, precum și atingerea pragului de 3 milioane euro venituri recurente anuale din licențe.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
fintechos
startup
servicii financiare