BERD a majorat finanțarea în 2017, dar se pregătește de o scădere a profitului

BERD a majorat finanțarea în 2017, dar se pregătește de o scădere a profitului
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2018

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvolare (BERD) a anunțat, miercuri, că în 2017 a oferit un volum record de finanțare dar a adăugat că anticipează o scădere a profitului comparativ cu 2016 din cauza deprecierii unor monede precum lira turcească sau rubla rusească, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Conform rezultatelor preliminare publicate miercuri pe site-ul instituției, BERD a investit anul trecut o sumă record de 9,7 miliarde de euro în regiunea sa de activitate, care se întinde din Europa Centrală și până în Maroc, Mongolia și unele părți din Orientul Mijociu. Instituția financiară a precizat că 2017 a fost al patrulea an de creștere consecutivă a investițiilor sale, scrie Agerpres.

Compania germană Wielpütz Automotive va construi o fabrică de 10 milioane euro la Craiova CITEȘTE ȘI Compania germană Wielpütz Automotive va construi o fabrică de 10 milioane euro la Craiova

În următoarele săptămâni, BERD va da publicității și rezultatele privind profitul realizat în 2017, însă având în vedere că multe din monedele țărilor în care operează s-au depreciat în raport cu moneda euro anul trecut, cel mai probabil profitul BERD va fi mai mic decât cel de aproape un miliard de euro înregistrat în 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd