Bittnet Systems pregătește noi achiziții

Bittnet Systems pregătește noi achiziții
scris 30 iul 2021

Grupul Bittnet Systems, integrator IT&C și furnizor de servicii de training IT, controlat de frații Logofătu, vrea să preia 61% în dezvoltatorul de software Nenos Software și 60% în Nonlinear, 70% în compania de securitate cibernetică ISEC Associates, precum și 100% din compania de training IT&C, Computer Learning Center.

Cele cinci investiții potențiale  sunt în valoare totală de 16,9 milioane de lei. Sunt pregătite însă și tranzacții M&A pe piața locală și regională cu o valoare cumulată totală de 200 milioane de lei.

Prin preluarea participațiilor majoritate ale Nenos Software SRL și Nonlinear SRL de la Toader Toporau, Grupul își va consolida poziția în divizia de dezvoltare software, pătrunzând totodată în sectorul inteligenței artificiale. În urma tranzacției, Bittnet va deține 61% din Nenos Software, precum și 60% din Nonlinear SRL. În ambele companii, participațiile rămase vor fi deținute de către fondatorul Toader Toporau. Valoarea tranzacției este de 4,85 milioane de lei, jumătate din sumă va fi plătită în numerar și jumătate în acțiuni BNET.

La 5 ani de la achiziționarea de către Microsoft, veniturile anuale ale LinkedIn au depășit pentru prima oară 10 miliarde dolari CITEȘTE ȘI La 5 ani de la achiziționarea de către Microsoft, veniturile anuale ale LinkedIn au depășit pentru prima oară 10 miliarde dolari

Nenos Software are 7 ani de experiență în dezvoltarea de software, iar compania furnizeaă clienților B2B o gamă de soluții construite folosind inteligența umană și artificială. Aceste companii vor întări polul de software development al Grupului, care a fost înființat în decembrie 2020 prin achiziționarea a 25% din acțiunile Softbinator Technologies SA. 

Bittnet va prelua, de asemenea, două firme din cadrul Provision Group, o companie cu servicii de securitate cibernetică - ISEC Associates și una de training IT - Computer Learning Center. ISEC Associates este o companie fondată în 2003, specializată în servicii complete de audit de securitate, consultanță și testare. ISEC ajută companiile să identifice, evalueze, securizeze și gestioneze securitatea informațiilor.

Prin achiziționarea ISEC, Bittnet intenționează să își dezvolte poziția pe piața securității cibernetice. Compania nu exclude posibilitatea unor alte achiziții în acest sector pe viitor. În urma tranzacției în valoare de 295.000 lei, sumă care va fi plătită în numerar, Bittnet va deține o participație de 70% în ISEC, în timp ce restul de 30% va fi deținută de fondator, Alexandru Andriescu.

Grad de ocupare de 100% în majoritatea hotelurilor de la mare, în primele două săptămâni din august. Hotelurile all inclusive, cele mai solicitate. Prețul nu mai este principalul criteriu. Tarifele afișate CITEȘTE ȘI Grad de ocupare de 100% în majoritatea hotelurilor de la mare, în primele două săptămâni din august. Hotelurile all inclusive, cele mai solicitate. Prețul nu mai este principalul criteriu. Tarifele afișate

De asemenea, Bittnet intenționează, sub rezerva aprobării de către acționari, să acorde împrumuturi către ISEC sau garanții pentru accesarea de credite în valoare totală de 241.000 euro în următorii doi ani.

Recent, Bittnet Systems, a preluat 20% din acțiunile unei companii de training în IT din Cehia, DataScript sro, de la Moore Academy.

Este a doua tranzacție transfrontalieră, după ce în martie a preluat 35% din acțiunile Servodata a.s., integrator de soluții IT&C din Cehia, membru în cadrul grupului Moore Cehia.

În 2020, Bittnet a lansat câteva proiecte strategice care au beneficiat de contextul global al pandemiei de COVID-19, cum ar fi inițiativele Work from Home și Business Continuity ale Dendrio, precum și proiectele DevOps Artisans și CTRL+N ale Bittnet Training.

Se estimează că investițiile efectuate în pe parcursul anului 2020 vor continua să aducă rezultate în 2021.

Bittnet își propune în acest an o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane de lei și un profit brut de 12,8 milioane lei. Aceste estimări includ rezultatele generate de companiile care s-au alăturat grupului în 2020.

Grupul Bittnet este listat pe Piața Principală a Bursei de Valori București sub simbolul BNET. Începând cu 22 martie 2021, acțiunile BNET sunt incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap și FTSE Total-Cap.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet
logofatu