BlackPeak Capital a încheiat prima rundă de capitalizare a fondului său de investiții BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund. Bani pentru IMM-uri din România. Investiție BCR Pensii

BlackPeak Capital a încheiat prima rundă de capitalizare a fondului său de investiții BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund. Bani pentru IMM-uri din România. Investiție BCR Pensii

Echipa Blackpeak

scris 14 iun 2021

BlackPeak Capital a încheiat prima rundă de capitalizare, cu 68,5 milioane euro, a fondului său de investiții BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund, dintr-o țintă finală de 120 milioane euro.

Fondul de capital privat va investi 5-10 milioane euro per tranzacție, cu  scopul de a  susține IMM-urile din România, Bulgaria, Slovenia, Croația și Serbia. BlackPeak Capital are o abordare sectorială generalistă, cu preferințe pentru tehnologiile informaționale, producție de nișă, servicii pentru afaceri, servicii medicale și produse de consum.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

„Este o etapă importantă în dezvoltarea BlackPeak Capital și a întregului ecosistem de capital privat din regiune. Atât România, cât și Europa de Sud-Est, au deja antreprenori de succes cu companii devenite lideri globali sau europeni și suntem foarte încântați de oportunitatea de a dezvolta noi parteneriate. România este una dintre piețele prioritare ale fondului și suntem foarte bucuroși să demarăm aici proiectele de investiții. Ne bucurăm să avem printre investitorii noștri, în premieră, un fond de pensii private obligatorii din România, administrat de către BCR Pensii”, a declarat Dorian Macovei, Director pentru România al BlackPeak Capital.

Prima rundă de capitalizare a BlackPeak Southeast Europe Growth Equity Fund a fost subscrisă de către Fondul European de Investiții (prin programele Cosme și Jeremie), Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Corporația Financiară Internațională (IFC), Fondul de Pensii Administrat Privat BCR administrat de către BCR PENSII S.A.F.P.P. S.A. („BCR Pensii”) și alți investitori instituționali europeni privați.

BlackPeak Capital se bazează pe experiența primului său fond, BlackPeak Fund I, care a investit în 12 companii, dintre care unele au devenit lideri mondiali în inovație, cum ar fi Walltopia, International Power Supply, Software Group, Bulpros și altele.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

„Fondul oferă investitorilor oportunitatea de a intra pe o piață cu un potențial semnificativ, unde cererea pentru capital de creștere depășește cu mult oferta disponibilă. Economia regiunii Europei de Sud-Est are un PIB combinat de peste 420 de miliarde de euro, înregistrează un ritm de creștere peste cel al Uniunii Europene, este dominată de IMM-uri, dar totuși există doar câteva fonduri de capital privat ce oferă  capital de creștere de 5-10 milioane de EUR per tranzacție”, a declarat Niklas Pichler, Partener al Black Peak Capital.

BlackPeak Capital a fost înființat în 2014 de către Rossen Ivanov, Ivailo Gospodinov, Kiril Ivanov și Angel Stefanov. Echipa a fost extinsă cu noul partener Niklas Pichler, anterior la Mezzanine Management, și Dorian Macovei, anterior la EMSA Capital, în calitate de Director, responsabil cu investițiile fondului în România.

Fondul beneficiază de sprijinul Uniunii Europene în cadrul mecanismului de capital pentru creștere instituit în temeiul Regulamentului (UE) nr. 1287/2013 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unui program pentru competitivitatea întreprinderilor și a întreprinderilor mici și mijlocii (COSME) (2014-2020), precum și de sprijin din partea Invest BG.

viewscnt
Afla mai multe despre
blackpeak capital
finantare
bani