Buran Venture Capital devine Flashpoint și lansează un fond de venture debt dedicat startup-urilor tech din Europa Centrală și de Est, în valoare de 50 de milioane de euro

Buran Venture Capital devine Flashpoint și lansează un fond de venture debt dedicat startup-urilor tech din Europa Centrală și de Est, în valoare de 50 de milioane de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2019

Grupul financiar Buran Venture Capital, care furnizează soluții de equity și debt financing pentru companiile de software, își schimbă denumirea în Flashpoint și anunță lansarea unui nou produs, un fond de Venture Debt dedicat startup-urilor tech din Europa Centrală și de Est și Israel, cu o valoare țintă de 50 de milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Venture Debt este un împrumut la termen cu rolul de a ajuta startup-urile să-și finanțeze operațiunile și să acceseze expertiză, fără diluarea participației acționarilor existenți.

Brandul românesc Flow lansează luna viitoare serviciul de închiriere de trotinete electrice. Ținta - toată țara CITEȘTE ȘI Brandul românesc Flow lansează luna viitoare serviciul de închiriere de trotinete electrice. Ținta - toată țara

Michal Jozwiak, în trecut  Senior Vice President pentru private debt, mezzanine și private equity în echipa din Europa Centrală și de Est a Darby Private Equity (Franklin Templeton Investments), va fi Managing Partner al Flashpoint Venture Debt. 

Totodată, Flashpoint a anunțat că Edward Nicholson se va alătura grupului în calitate de General Partner și Președinte al Consiliului Consultativ al Flashpoint. Acesta a fost directorul executiv și președintele Brunswick Investment Bank, achiziționată de UBS.

Fondat în 2012, Flashpoint este un grup financiar internațional care administreză fonduri equity și debt, investind în companii de software fondate de antreprenori din Europa Centrală și de Est, Israel, Finlanda, Țările Baltice, Armenia, Belarus, Rusia și Ucraina.

Flashpoint are sedii în Israel, Ungaria, Polonia, Letonia și Rusia.

Grupul a investit deja în Europa, Israel și Rusia, inclusiv în compania Shazam (achiziționată de Apple), Chess.com, Guesty din Israel, Growbots și Estimote în Poloia, BonusWay în Finlanda.

viewscnt
Afla mai multe despre
buran venture capital
flashpoint
fond de investitii