Grupul italian Generali cumpără pământ în România

Grupul italian Generali cumpără pământ în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2019

Grupul italian de asigurări Generali a cumpărat 1.770 hectare de teren acoperit cu păduri în România, în nord-estul țării, prin Genagricola, firma de investiții imobiliare a asigurătorului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tranzacția a fost inițiată în vara anului trecut, anunță grupul italian.

"Am profitat în primul rând de această oportunitate de investiție, deoarece ne permite să ne întoarcem la investiții într-un sector precum silvicultura, unde Genagricola era deja prezentă în Italia, deși cu parcele mai modeste, și în al doilea rând pentru că, cu experiența dobândită pe teritoriul României de către celelalte companii ale grupului, am văzut cum aceste investiții câștigă într-o perspectivă pe termen lung", spune Alessandro Marchionne, CEO al Genagricola.

În 2002, italienii au mai cumpărat în România 5.000 de hectare de suprafață cultivată.

EXCLUSIV O nouă plecare anunțată în managementul Allianz-Țiriac. Avram, șeful diviziei de brokeri, intenționează să părăsească asigurătorul CITEȘTE ȘI EXCLUSIV O nouă plecare anunțată în managementul Allianz-Țiriac. Avram, șeful diviziei de brokeri, intenționează să părăsească asigurătorul

Pentru managementul acestor terenuri, Genagricola a înființat compania Genagricola Foreste, responsabilă de gestionarea și gestionarea activităților legate de noile păduri din România.

Generali are 78.000 de angajați care deservesc 72 de milioane de clienți în peste 60 de țări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) și PPF Group (49%), este prezent și pe piața din România.

Pe piața locală, Generali avea anul trecut o cotă de peste 6,42% din piața asigurărilor generale și de viață, pe locul 8 în ierarhia de profil.

viewscnt
Afla mai multe despre
generali
polonia