Casa de licitații Christie’s a înregistrat vânzări record în anul 2021

Casa de licitații Christie’s a înregistrat vânzări record în anul 2021
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2021

Casa de licitații Christie’s a raportat pentru anul 2021 vânzări totale de 7,1 miliarde de dolari, cel mai bun rezultat al său din ultimii șase ani și al treilea cel mai bun din istoria sa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mare parte din sumă este reprezentată de vânzările private, în valoare de 1,7 miliarde de dolari, iar lictațiile lucrărilor în format NFT reprezintă cel mai nou sector. Acestea au înseamnat 150 de milioane de dolari din total, scrie News.ro.

Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani CITEȘTE ȘI Biofarm realizează cea mai importantă investiție din industria farmaceutică a ultimilor 30 de ani

Cea mai scumpă lucrare de artă vândută anul acesta la Christie’s a fost „Femme assise près d’une fenêtre (Marie-Therese)” (1932), de Pablo Picasso. Aceasta a fost adjudecată în luna mai contra sumei de 90 de milioane de dolari. După adăugarea taxelor, prețul ei final a fost de 103,4 milioane de dolari.

Totalul înregistrat de Christie’s este foarte apropiat de cel al rivalei Sotheby’s, care a raportat 7,3 miliarde de dolari.

Anul trecut, totalul raportat de Christie’s a fost de 4,4 miliarde de dolari, față de 5 miliarde de dolari declarat de Sotheby’s.

Noile cifre înseamnă o revenire a pieței de artă, afectate anul trecut de pandemie.

Statele Unite reprezintă în continuare cea mai importantă piață pentru Christie’s, deși casa de licitații se concentrează tot mai mult pe zona Hong Kong și China continentală. Vânzările live și online au însumat în SUA 2,6 miliarde de dolari, creștere cu 92% față de 2020, iar 35% dintre toate loturile vândute au revenit unor cumpărători americani.

Celelalte piețe importante sunt EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa), cu Londra lider (980 de milioane de dolari), și Asia - Pacific.

viewscnt
Afla mai multe despre
christie’s
licitatii