CertAsig o numește pe Maria Rangelova, adusă din Bulgaria, ca CEO în România. Aceasta abia a fost autorizată Director Adjunct

CertAsig o numește pe Maria Rangelova, adusă din Bulgaria, ca CEO în România. Aceasta abia a fost autorizată Director Adjunct

Maria Rangelova

scris 2 apr 2018

Asiguratorul corporate CertAsig anunță că a numit-o pe Maria Rangelova în poziția de CEO CertAsig România, urmând a-l înlocui pe James Grindley, care a fost promovat în poziția de CertAsig Group CEO.

Noua funcție a Mariei Rangelova este supusă aprobării Autorității de Supraveghere Financiară.

Pe 20 martie, Maria Rangelova fusese autorizată de ASF pentru funcția de Director General Adjunct al Certasig România.

GlaxoSmithKline numește pentru prima oară un român la conducerea subsidiarei din România CITEȘTE ȘI GlaxoSmithKline numește pentru prima oară un român la conducerea subsidiarei din România

Maria Rangelova, anterior Director al Sucursalei din Bulgaria, are peste 20 de ani de experiență în asigurare și reasigurare pe piața bulgărească. 

CertAsig a avut în 2017 un volum de prime subscrise de 65 milioane lei (aproximativ 14 milioane euro).

Piața principală a companiei este România, cu 65% din primele subscrise, Turcia generând 20% din prime, iar Bulgaria alte 15%.

CertAsig este o companie românească de asigurări, al cărei acționar majoritar este Royalton Capital Investors II, un fond privat de invesțitii cu sediul în Luxemburg. Principalii investitori ai Royalton Capital Investors II includ Alpha Associates, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Fondul European de Investiții (FEI).

Cu birouri în București, Constanța, Cluj-Napoca, Suceava, o sucursala în Sofia (Bulgaria) și birouri în Istanbul (Turcia) și Praga (Cehia), CertAsig are o echipă de 96 de specialiști în asigurări.

viewscnt
Afla mai multe despre
certasig
maria rangelova
asf