Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari estimează pentru acest an o creștere a afacerilor

Combinatul de Îngrășăminte Chimice Năvodari estimează pentru acest an o creștere a afacerilor
scris 26 iun 2019

Combinatul de Îngrășăminte Chimice (CICh) Năvodari, singurul producător român de îngrășăminte pe bază de tehnologii din România, a încheiat exercițiul financiar 2018 cu o cifră de afaceri de 106 milioane lei și estimează pentru 2019 o creștere cu minim 5% a afacerilor, arată un comunicat.

Compania a anunțat marți că a investit  aproape 150.000 de euro în vehicule electrice pentru transportul angajaților, renunțând la vehiculele pe bază de combustibil convențional, scrie News.ro.

Compania a achiziționat recent 4 autoutilitare care vor asigura transportul angajaților din localitățile limitrofe Combinatului de la Năvodari precum și o stație de încărcare electrică pentru autonomia totală a serviciului de transport.

ANALIZĂ PROFIT TV Declarațiile lui James Bullard, apropierea întâlnirii Trump - Xi și încrederea consumatorilor au mișcat ieri piețele CITEȘTE ȘI ANALIZĂ PROFIT TV Declarațiile lui James Bullard, apropierea întâlnirii Trump - Xi și încrederea consumatorilor au mișcat ieri piețele

”Reducerea emisiilor de carbon pentru protejarea mediului înconjurător este o preocupare constantă a investitorului companiei încă de la lansarea pe piața românească. În cei 20 de ani de activitate, investițiile efectuate de noi, care au avut ca scop reducerea emisiilor poluante și protejarea mediului, s-au ridicat la peste 2,5 milioane de euro”, a declarat Cezara Vișan, director executiv al combinatului.

Ea afirmă că dacă infrastructura ar permite și ar exista suficiente stații de încărcare în țară, ar înlocui toate mașinile companiei cu vehicule electrice.

Vehiculele 100% ecologice au o autonomie de până la 250 de km și au fost achiziționate de la distribuitorul Renault România. Stația de încărcare instalată în incinta combinatului permite alimentarea simultană a două vehicule, pentru achiziționarea cărora compania a accesat și facilitățile oferite de statul român.

”Am beneficiat de ecotichete rabla în sumă de 45.000 de lei pentru fiecare vehicul”, a explicat directorul executiv al companiei.  

Redeschis în urmă cu 20 de ani ca investiție privată, Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari este în prezent singurul producător român de îngrășăminte pe bază de tehnologii din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
combinatul de îngrășăminte chimice năvodari