Compania clujeană RebelDot lansează Rebel Ventures, un mecanism de investiții în startup-uri tech

Compania clujeană RebelDot lansează Rebel Ventures, un mecanism de investiții în startup-uri tech

Tudor Ciuleanu si Kocsis Andras, cofondatorii RebelDot

scris 8 iun 2022

RebelDot, companie românească de dezvoltare de software, lansează Rebel Ventures, propriul mecanism de investiții pentru susținerea startup-urilor tech, entitate distinctă ce va administra strategia de investiții a companiei în startup-uri locale și nu numai, dând astfel posibilitatea acestora să aibă acces la expertiza tehnică a echipei RebelDot.

Rebel Ventures, noua divizie de investiții a RebelDot, a fost dezvoltată la inițiativa lui Tudor Ciuleanu și Kocsis Andras, cofondatorii RebelDot, din dorința de a se implica și participa la dezvoltarea industriei tech autohtone.

TABEL Turismul post-pandemie: Destinațiile de top pe care le caută românii. Vara acestui an este punctul de cotitură CITEȘTE ȘI TABEL Turismul post-pandemie: Destinațiile de top pe care le caută românii. Vara acestui an este punctul de cotitură

„Un concept deja familiar companiilor de dezvoltare software - tech for equity - este modul prin care RebelDot se implică activ în dezvoltarea start-up-urilor. În felul acesta, aducem un plus de valoare relațiilor tranzacționale cu care este deja obișnuită piața de investiții din România. Este un tip de colaborare care pune împreună mai bine de 14 ani de expertiză și o echipă de peste 150 de developeri, designeri și manageri de produs, alături de fondatori, pentru a-i susține îndeaproape în dezvoltarea unui business care să răspundă nevoilor de pe piață”, spune Tudor Ciuleanu, CEO RebelDot.

Compania RebelDot, prin divizia de investiții Rebel Ventures, se adresează companiilor aflate la început de drum și echipelor de developeri care au tehnologia ca și componentă principală de business și vizează acele colaborări cu start-up-uri care vin cu soluții simple și inovatoare la problemele de zi cu zi ale clienților lor, în special în zona de healthcare, telemedicină, energie verde, fintech și blockchain.  

„Rebel Ventures este un proiect pornit din dorința de a susține mediul de startup local. Astfel, compania RebelDot poate fi implicată în diverse businessuri, fără a fi nevoită să acopere toate ariile ce vizează lansarea unui produs software. Cluj-Napoca este un oraș recunoscut la nivel global pentru talentul IT de care dispune și avem un număr impresionant de companii care apelează la noi pentru a le ajuta prin consultanță, la implementarea aplicațiilor pe care le dezvoltă. Prin Rebel Ventures, vrem să ne asigurăm că startup-urile locale beneficiază de aceeași consultanță tehnică. Este aportul pe care vrem să îl aducem în comunitatea de tech locală. În același timp, nu excludem investiții internaționale în startup-uri care ne abordează și reușesc să ne capteze atenția”, mai spune Tudor Ciuleanu.

RebelDot s-a mai implicat în Eventmix, platforma globală self-service, lansată in anul 2020 de către antreprenorii în serie Sergiu Biriș și Andrei Dunca. Este cea mai recentă investiție a RebelDot și se alătură altor startup-uri locale și internaționale, precum Visidot, UNL Global, We.Vestr Compleye, Venture Rock și The Bridge care au beneficiat, în trecut, de investiții din partea companiei clujene.

În cei aproximativ 4 ani de la momentul lansării, RebelDot a ajuns, în prezent, la o echipă de peste 150 de ingineri, designeri și manageri de produs care lucrează într-un mod hibrid, din mai multe colțuri ale țării, dar și din străinătate, RebelDot având filiale atât în Cluj-Napoca și Oradea, cât și în Copenhaga.

viewscnt
Afla mai multe despre
rebeldot
start-up
rebel ventures