Compania ieșeană Exonia investește trei milioane de euro într-o unitate care va produce, începând cu luna martie, ambalaje din hârtie reciclată

Compania ieșeană Exonia investește trei milioane de euro într-o unitate care va produce, începând cu luna martie, ambalaje din hârtie reciclată
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 ian 2020

Compania ieșeană de ambalaje Exonia va deschide, în luna martie, o fabrică pentru procesarea ambalajelor din hârtie reciclată, investiția ridicându-se la trei milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unitatea va funcționa pe Calea Chișinăului din municipiu și va avea în prima fază 28 de angajați, urmând să ajungă apoi la 40 de salariați. 

Volumul spațiilor industriale și logistice - aproape de anii record. Calcul: Firmele localizate pe foste platforme industriale vor fi nevoite să migreze către spații industriale moderne, pentru angajați și autorizație CITEȘTE ȘI Volumul spațiilor industriale și logistice - aproape de anii record. Calcul: Firmele localizate pe foste platforme industriale vor fi nevoite să migreze către spații industriale moderne, pentru angajați și autorizație

Tiberiu Stoian, managerul general Exonia, a declarat pentru News.ro că lucrează la acest proiect de un an și jumătate, el dezvăluind că noua fabrică va produce 350 de tone de ambalaje pe lună.

Practic, la fiecare două zile, un TIR cu marfă va ieși pe poarta unității.

"40 la sută din investiție este asigurată din fonduri europene, iar restul, aproape două milioane de euro le asigurăm noi. În noua fabrică se va lucra în două schimburi și vor fi echipamente moderne. Vom realiza ambalaje solicitate masiv pe piață, din hârtie reciclată, adică alternativa la sacoșele din plastic. Ne propunem să mergem și la târgurile din străinătate pentru a ne promova la export", a spus Tiberiu Stoian.

Potrivit managerului companiei, o problemă "delicată" o reprezintă lipsa forței de muncă.

"Căutăm oameni în permanență. Îi luăm de la zero și îi formăm noi. Vrem să oferim condiții de muncă, dar și calitate. Este într-adevăr o provocare să găsești oameni pricepuți", a spus Tiberiu Stoian, managerul Exonia Iași.

În 2019, Exonia a avut o cifră de afaceri de 4,9 milioane de euro, iar ținta pentru acest an este o creștere cu 50 la sută.

viewscnt
Afla mai multe despre
hârtie reciclată
ambalaje
exonia