Companiile din industria prelucrătoare au primit în februarie comenzi noi mai mari cu 16%

Companiile din industria prelucrătoare au primit în februarie comenzi noi mai mari cu 16%
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2018

Companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit, în luna februarie, comenzi noi mai mari cu 16% față de aceeași lună a anului trecut, în principal ca urmare a cererii mai mari înregistrate de firmele din industria bunurilor de capital, arată datele publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ianuarie, companiile din sectorul industriei de prelucrare au primit comenzi noi mai mari cu 21,5% față de aceeași lună a anului trecut, scrie News.ro.

În februarie, comenzile noi din industria prelucrătoare, comparativ cu aceeași lună din anul trecut, au crescut cu 16%, ca urmare a creșterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+18,2%), industria bunurilor intermediare (+17,2%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+6,3%) și industria bunurilor de uz curent (+0,6 %).

General Manager Western Europe Uber Eats: Lansăm Uber Eats în România, oferta pentru postul de manager rămâne încă valabilă CITEȘTE ȘI General Manager Western Europe Uber Eats: Lansăm Uber Eats în România, oferta pentru postul de manager rămâne încă valabilă

În primele două luni, față de aceeași perioadă a anului trecut, comenzile noi din industria prelucrătoare au crescut pe ansamblu cu 19,1%, datorită creșterilor înregistrate în industria bunurilor de capital (+21,8%), industria bunurilor intermediare (+19,1%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+9,8%) și industria bunurilor de uz curent (+4,5%).

În anul 2017, comparativ cu anul 2016, comenzile noi din industria prelucrătoare, în termeni nominali, au crescut cu 12,9%.

Comenzile noi din industria de prelucrare reprezintă un indicator al tendinței în activitatea industrială, indicând industriașilor, dar și analiștilor în ce măsură activitatea are șanse să crească sau să scadă în perioada următoare. 

viewscnt
Afla mai multe despre
industria prelucratoare
ins