Tesla vrea să înceapă producția SUV-ului Model Y în noiembrie 2019

Tesla vrea să înceapă producția SUV-ului Model Y în noiembrie 2019
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2018

Tesla intenționează să înceapă producția SUV-ului Model Y în noiembrie 2019, iar producția din China doi ani mai târziu, au declarat în această săptămână două surse, dezvăluind informații referitoare la noul proiect al producătorului de vehicule electrice care ar putea să îi taxeze resursele și capacitatea, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania din Silicon Valley condusă de directorul general Elon Musk acceptă oferte preliminare pentru contractele de aprovizionare destinate Model Y, un crossover compact care se va alătura sedanului Model 3, scrie News.ro.

Tesla a oferit furnizorilor puține detalii legate de program și nu a furnizat un orizont de timop pentru producție, dar a indicat acum că producția SUV-ului va începe la fabrica din Fremont, California, în noiembrie anul viitor, au arătat cele două surse.

Dacia Duster are primele probleme din an: rechemare în service din cauza unor defecțiuni care pot lăsa mașina fără roțile din față CITEȘTE ȘI Dacia Duster are primele probleme din an: rechemare în service din cauza unor defecțiuni care pot lăsa mașina fără roțile din față

Reprezentanții Tesla au refuzat să comenteze.

Informațiile referitoare la SUV-ul Model Y arată că Tesla continuă planurile de a construi un nou vehicul, chiar dacă întâmpină probleme cu producția sedanului Model 3, care a fost lansat în iulie.

Chiar dacă a atras inițial 500.000 de comenzi în avans, sub forma unor depozite returnabile, producția Model 3 a foat afectată de amânări și de blocaje ale activității, întârziind veniturile anticipare și amplificând deficitul de capital al companiei care înregistrează pierderi.

La începutul lunii aprilie, Tesla a încercat să calmeze investitorii, anunțând că producția săptămânală s-a dublat în primul trimestru, iar ritmul va accelera în trimestrul al doilea, la 5.000 de automobile pe săptămână, respectiv 250.000 pe an.

Model Y este numai unul dintre numeroasele proiecte ale Tesla, care a mai lansat în ultimele luni Tesla Semi și un nou model Roadster.

Tesla investește pentru a construi o gigafabrică de baterii în Nevada, unde probleme legate de asamblarea modulelor bateriilor au contribuit la întârzierile din producția Model 3, și anticipează că va construi o fabrică în China, în viitoarul apropiat.

Compania a anunțat recent că nu va avea nevoie să atragă capital suplimentar în acest an.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model y