CONFIRMARE Grupul israelian AFI Europe va refinanța cu până la 300 milioane euro mall-ului AFI Cotroceni, cel mai mare din România, unul din cele mai mari împrumuturi obținute de un jucător din piața imobiliară locală

CONFIRMARE Grupul israelian AFI Europe va refinanța cu până la 300 milioane euro mall-ului AFI Cotroceni, cel mai mare din România, unul din cele mai mari împrumuturi obținute de un jucător din piața imobiliară locală
scris 20 nov 2018

Grupul israelian AFI Europe România pregătește refinanțarea cu până la 300 de milioane de euro a centrului comercial AFI Cotroceni Park din București, cel mai valoros activ al companiei din România, operațiunea urmând să fie inițiată prin contract semnat atât cu grupurile Erste Bank și Raiffeisen, cât și cu băncile acestora de pe piața locală, Banca Comercială Română și Raiffeisen SA.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Prin această operațiune va fi refinanțat un credit acordat grupului israelian în urmă cu patru ani. În 2014, grupurile austriece Erste și Raiffeisen, împreună cu germanii de la pbb Deutsche Pfandriefbank, au refinanțat mall-ul cu 220 de milioane de euro, în cadrul unuia dintre cele mai mari împrumuturi obținute de un jucător din piața imobiliară locală. Soldul acestui credit este acum de 185 de milioane de euro.

Acum, AFI Europe România va semna pentru o refinanțare a împrumutului cu 300 de milioane de euro, confirmând informațiile anunțate în vară de Profit.ro.

În noua înțelegere, pregătită să fie parafată luna viitoare, Erste Group Bank va fi coordonator, iar aranjori și împrumutători vor fi atât Erste Group și Raiffeisen Bank International, cât și Banca Comercială Română și Raiffeisen Bank SA.

Anul trecut, AFI Cotroceni a fost evaluat la 501 milioane de euro.

Dezvoltarea mall-ului a fost finanțată inițial în 2008 cu 234 de milioane de euro, de germanii de la Hypo Real Estate, bancă intrată în portofoliul statului german ca urmare a problemelor cu care s-a confruntat la debutul crizei financiare și devenită pbb Deutsche Pfandriefbank. Profit.ro a anunțat recent că pbb revine pe piața din România, într-o tranzacție de vânzare a complexului de birouri Landmark din Capitală.

Bursele europene încep săptămâna pe roșu, în contextul în care prăbușirea lirei turcești îngrijorează investitorii. Acțiunile Bayer scad abrupt CITEȘTE ȘI Bursele europene încep săptămâna pe roșu, în contextul în care prăbușirea lirei turcești îngrijorează investitorii. Acțiunile Bayer scad abrupt

Inaugurat în 2009, AFI Cotroceni este cel mai mare mall din România, cu o suprafață comercială închiriabilă de peste 90.000 metri pătrați AFI Cotroceni. Găzduiește magazine pentru zeci de branduri de fashion & accesorii, electronice sau home & deco, dar și o zonă de entertainment.

Mall-ul AFI Palace Cotroceni din Capitală este principalul activ al grupului AFI Europe România.

Pe lângă centrul comercial AFI Cotroceni, compania mai deține parcul de birouri AFI Park din București și centrul comercial AFI Ploiești. În plus, AFI Europe dezvoltă un centru comercial la Brașov și un alt parc de birouri în București.

AFI Europe, subsidiară a AFI Properties, este una dintre companiile lider în ceea ce privește dezvoltarea, managementul și investițiile din domeniul imobiliar, ce operează în Europa Centrală și de Est din 1997.

Portofoliul AFI Europe include centre comerciale și proprietăți de retail, parcuri de business și dezvoltări rezidențiale de mare amploare și dezvoltări cu utilizare mixtă.

AFI Europe operează în România, Cehia, Polonia, Germania, Bulgaria, Serbia, Ungaria și Letonia. Venitul operațional net (NOI) din activele generatoare de venit din România ale AFI Europe a ajuns la 13,6 milioane de euro în primul trimestru al anului 2018, rezultate cu 12% mai mari față de primul trimestru al anului 2017.

viewscnt
Afla mai multe despre
afi europe
refinantare
cotroceni mall