Creatorul Slotomania, prezent și în România, cumpărat de un consorțiu chinez pentru 4,4 mld. dolari

Creatorul Slotomania, prezent și în România, cumpărat de un consorțiu chinez pentru 4,4 mld. dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 31 iul 2016

Playtika, divizia de jocuri online a companiei Caesars Interactive Entertainment (CIE), prezentă și în România, va fi achiziționată de un consorțiu chinez în schimbul a 4,4 miliarde de dolari, potrivit unui anunț al companiei din Israel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cumpărătorii sunt Giant Investment, companie afiliată Shanghai Giant Network Technology, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de jocuri online din China, fondul de investiții Yunfeng Capital, deținut de fondatorul Alibaba Group, miliardarul Jack Ma, precum și companiile Oceanwide Holdings Group, China Minsheng Trust, CDH China HF Holdings și Hony Capital Fund.

Portofoliul Playtika, cu sediul la Herzliya, în Israel, include jocuri precum Slotomania, House of Fun și Bingo Blitz. Compania a fost fondată în urmă cu șase ani, iar în prezent deține birouri în Argentina, România, Belarus, Canada, Japonia, SUA și Ucraina. În România, Playtika oferă asistență tehnică pentru jocurile din portofoliul companiei, precum și servicii de design, marketing online sau data analysis.

Cum să faci bani din poker fără să joci sau să ai un cazinou? Ce fac jucătorii de poker cu banii și câți dintre ei sunt manageri de top? CITEȘTE ȘI Cum să faci bani din poker fără să joci sau să ai un cazinou? Ce fac jucătorii de poker cu banii și câți dintre ei sunt manageri de top?

În urma tranzacției, Playtika va continua să opereze independent, se arată în comunicat. Acordul dintre CIE și consorțiul chinez nu include turneul de poker World Series of Poker, deținut de CIE, și nici divizia grupului de jocuri de noroc online pe bani reali.

CIE este controlată de Caesars Acquisitions și Caesars Entertainment Corp, companii aflate în proces de fuziune, parte a unui amplu program de restructurare prin care Caesars Entertainment vrea să evite falimentul principalei divizii operaționale, Caesars Entertainment Operating, cu datorii de 18 miliarde de dolari.

CIE a devenit acționarul majoritar al Playtika în 2011, când a plătit aproximativ 90 milioane de dolari pentru un pachet de 51% din acțiuni. În prezent, peste 6 milioane de jucători din 190 de țări accesează zilnic platformele Playtika, potrivit datelor companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
playtika
caesars interactive entertainment
vanzare
consortiu
china