Credit Europe Bank România, profit în creștere în 2023, dar credite în scădere

Credit Europe Bank România, profit în creștere în 2023, dar credite în scădere
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mar 2024

CEB România a obținut un profit net de 66,8 milioane de lei în 2023, în creștere de peste două ori față de anul precedent. Banca deținută de familia turcă Özyeğin și-a redus însă activele, mai ales expunerea de credit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Credit Europe Bank România ar putea fi înghițită de banca mamă Credit Europe NV din Olanda, printr-o fuziune prin absorbție, potrivit unei propuneri ce urmează să fie votată la finele lunii martie, după cum Profit.ro a relatat anterior.

Profitul net al băncii a crescut la 66,8 milioane de lei anul trecut, de la 30,8 milioane de lei în 2022. În 2019, CEB România obținea un profit de aproape 58 de milioane de lei, urmat de o pierdere de peste 19 milioane de lei în 2020, apoi de un profit de 70,3 milioane de lei în 2021.

VIDEO Guvernul aprobă construcția un nou stadion în București CITEȘTE ȘI VIDEO Guvernul aprobă construcția un nou stadion în București

Activele bancare au scăzut însă cu 15% la 3,4 miliarde de lei. Este al doilea an consecutiv de scădere a activelor – în 2021 acestea erau la 4,3 miliarde de lei. De asemenea, portofoliul de credit s-a redus cu 30% la 1,6 miliarde de lei.

„Credit Europe Bank România a făcut investiții și în 2023. Obiectivul nostru principal continuă să fie digitalizarea. Am lansat noi produse pe piață, cum ar fi aplicația noastră de digital banking, monet, și le-am oferit comercianților din România prima oportunitate de a accepta plăți în rate cu ajutorul aplicației Avantaj SoftPOS. În 2024, vom continua să lansăm noi produse și servicii pentru clienții noștri și să ne extindem operațiunile de retail”, a declarat Yakup Çil, Președintele Executiv al Credit Europe Bank România.

Veniturile operaționale au crescut ușor, cu 4 milioane de lei, la 226,2 milioane de lei, în timp ce cheltuielile operaționale s-au redus cu o cincime la 148,1 milioane de lei.

Veniturile diviziei de carduri de credit – banca este cunoscută pentru produsul CardAvantaj - s-au ridicat la 1,6 miliarde de lei, o creștere cu 13,5% față de 2022.

Depozitele de la clienți au scăzut anul trecut cu aproape 17% la 2 miliarde de lei.

Capitalurile proprii totale au crescut de la circa 880 de milioane de lei la 912 milioane de lei.

Credit Europe Bank România, profit în creștere în 2023, dar credite în scădere

viewscnt
Afla mai multe despre
credit europe bank romania
profit