Dara Khosrowshahi este noul CEO Uber

Dara Khosrowshahi este noul CEO Uber
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 aug 2017

Uber și-a ales noul CEO, după debarcarea lui Travis Kalanick.

Urmărește-ne și pe Google News

În cursul weekend-ului care tocmai s-a încheiat, acționarii Uber s-au reunit pentru a alege un nou CEO pentru companie. Acesta este iranianul Dara Khosrowshahi.

Dara Khosrowshahi vine de la compania de turism Expedia, unde a ocupat funcția de CEO încă din 2005. Sub conducerea lui Khosrowshahi, Expedia a crescut de la venituri de 15 miliarde de dolari, la 72 de miliarde de dolari anul trecut.

Conform celor de la The New York Times, acționarii Uber au avut pe lista scurtă două nume. Alături de Dara Khosrowshahi, celălalt candidat a fost Meg Whitman, șeful diviziei de Enterprise a Hewlett Packard.

Apple a vrut să reinventeze roata - la propriu CITEȘTE ȘI Apple a vrut să reinventeze roata - la propriu

Dincolo de cifrele care l-au recomandat pe Khosrowshahi pentru poziția de CEO la Uber, acesta ar avea și o anumită experiență într-un domeniu oarecum similar. Printre serviciile oferite de Expedia se numără și cele de închirieri auto pentru turiști.

Uber încă nu a confirmat numirea lui Khosrowshahi, însă, conform Recode, este doar o chestiune de timp până va fi făcut anunțul oficial.

Khosrowshahi vine să ocupe o poziție rămasă liberă încă din luna iunie, când Travis Kalanick a fost forțat de acționari să renunțe la poziție după cele mai tulburi 6 luni din istoria companiei, 6 luni în care Uber a fost implicată în mai multe scandaluri în Statele Unite.

Travis Kalanick rămâne cel mai important acționar al Uber, având în continuare un cuvânt greu în deciziile importante ale companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber ceo
dara khosrowshahi