Digitalizarea administrației Câmpulung cu soluția integrată ConectX, exemplu de bune practici POCA

Digitalizarea administrației Câmpulung cu soluția integrată ConectX, exemplu de bune practici POCA
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 15 ian 2024

Proiectul Ecosistem digital interconectat pentru UAT Municipiul Câmpulung, care include conceptul de Smart City folosit ca exemplu de succes pentru digitalizarea prin fonduri europene, se arată pe pagina de socializare a Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Soluția digitală a fost implementată de echipa ConectX, iar implementarea a durat mai puțin de două luni de la data semnării contractului, 12.10.2023 și până la punerea în funcțiune a sistemului la începutul lunii decembrie 2023. Proiectul, mai amplu, a cuprins planuri strategice, dotări cu sisteme IT, consultanță de specialitate și sesiuni de instruire, servicii și produse prestate sau livrate de companii de specialitate, printre care și SC KPMG ADVISORY SRL.

”Obiectivul general al proiectului a constat în consolidarea capacității instituționale și eficientizarea activității la nivelul UAT Municipiul Câmpulung în ceea ce privește exercitarea atribuțiilor, prin implementarea de măsuri pentru îmbunătățirea procesului decizional și al planificării strategice și de digitalizare cu GIS integrat menite să ajute la standardizarea modului de lucru, aplicării managementului calității la nivelul activităților specifice, la creșterea gradului de interoperabilitate a sistemelor informatice și interconectare, atât din perspectiva back-office, cât și din perspectiva front office”, se arată în postarea publică de pe pagina de socializare a POCA.

Din datele disponibile, soluția de digitalizare integrată ConectX asigură un sistem informatic optimizat atât pentru utilizatorii din primărie, cât și pentru cetățeni. În urma implementării cetățenii vor avea acces de pe orice tip de dispozitiv fix sau mobil la toate serviciile publice (urbanism, taxe si impozite, asistentă sociala, etc.) de care răspunde primăria. În același timp, in plan intern, funcționarii își vor putea desfășura activitatea integral digital atât în ceea ce privește comunicarea in interiorul instituției, cât și în relația cu alte instituții, platforma având o acoperire națională.

Iluminatul public, parcările, lucrările edilitare și spațiile verzi sunt de asemenea integrate și accesibile din platforma digitală. Concomitent, sistemul permite urmărirea statusului lucrărilor din cadrul primăriei, dar și a răspunsurilor și soluțiilor emise de funcționarii din primărie. Modulele implementate de ConectX asigură inclusiv îndeplinirea Obiectivului 4 din strategia Smart City care prevede inclusiv prelucrarea și producerea de volume mari de date, totul în scopul de a facilita și optimiza accesul liber și deschis la informație.

Pentru soluția digitală și pentru studiile care au făcut parte din proiect primăria Câmpulung a plătit numai 85.834 de lei. Finanțarea a fost asigurată în cea mai mare proporție din fonduri europene. Peste 3.5 milioane de lei reprezintă contribuția fondurilor structurale europene, prin programul operațional (POCA) și aproximativ 557.000 lei contribuția Bugetului de Stat. Valoarea totală a proiectului a fost de 4.2 milioane de lei, iar durata de implementare din 10 mai 2022  și până pe 10 decembrie 2023.

viewscnt
Afla mai multe despre
smart city
poca
câmpulung