AIE îmbunătățește ușor estimările privind cererea de petrol, dar avertizează că pandemia creează incertitudini majore

AIE îmbunătățește ușor estimările privind cererea de petrol, dar avertizează că pandemia creează incertitudini majore
scris 10 iul 2020
Agenția Internațională pentru Energie (AIE) a îmbunătățit ușor estimările privind cererea de petrol în acest an, dar a avertizat că prognozele sunt marcate de incertitudine din cauza pandemiei.

"Creșterea recentă a numărului de cazuri de Covid-19 și introducerea unor restricții creează incertitudini suplimentare", se arată în raportul AIE pentru luna iulie.

INFOGRAFIC Piața globală de fuziuni și achiziții s-a prăbușit la minimul ultimilor 22 de ani. Conflicte între mari companii - WeWork a dat în judecată SoftBank, Cineplex duce la tribunal Cineworld CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Piața globală de fuziuni și achiziții s-a prăbușit la minimul ultimilor 22 de ani. Conflicte între mari companii - WeWork a dat în judecată SoftBank, Cineplex duce la tribunal Cineworld

Estimările publicate vineri indică o cerere medie zilnică de 92,1 milioane de barili de petrol, cu 7,9 milioane de barili sub nvelul din 2019.  Cererea zilnică previzionată este cu 400.000 de barili peste cea estimată în iunie.

În aprilie, AIE estima că cererea de petrol globală va fi, în 2020, cu 9,3 milioane de barili/zi sub cea din 2019. 

Îmbunătățirea previziunilor este argumentată prin declinul sub estimări din trimestrul al doilea.

"Deși piața petrolului a făcut, fără îndoială, progrese, numărul mare de cazuri de Covid-19 și, în unele țări, accelerarea îmbolnăvirilor ne reamintesc că pandemia nu este încă sub control", potrivit raportului citat.

În 2021, cererea de petrol ar urma să fie de 97,4 milioane de barili pe zi.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
aie
cerere energie
cerere petrol
petrol
coronavirus
efecte covid 19