Agenția internațională de rating Fitch a confirmat ratingul acordat Transgaz ”BBB-” cu perspectivă stabilă

Agenția internațională de rating Fitch a confirmat ratingul acordat Transgaz ”BBB-” cu perspectivă stabilă
scris 9 iul 2020

 

Agenția internațională de rating Fitch a confirmat ratingul acordat transportatorului național de gaze Transgaz ”BBB-” cu perspectivă stabilă.

”Societatea națională de transport gaze naturale Transgaz informează pe toți cei interesați asupra faptului că în data de 8 iulie 2020, Agenția Internațională de Rating Fitch a confirmat ratingul acordat companiei 'BBB-' cu Perspectivă Stabilă”, arată compania într-un comunicat.

Agenția arată că ratingul confirmat 'BBB-' cu perspectivă stabilă reflectă profilul solid al activității Transgaz în calitate de concesionar și operator al rețelei de transport gaze naturale din România, precum și preconizarea unei diminuări progresive a activității internaționale de tranzit al gazelor care derivă din traseele tradiționale, scrie News.ro.

Undă verde - Socar Petroleum închiriază cinci stații de distribuție carburanți operate de Ipeco CITEȘTE ȘI Undă verde - Socar Petroleum închiriază cinci stații de distribuție carburanți operate de Ipeco

”Ratingul este susținut de reglementările naționale privind transportul gazelor și așteptările noastre că o investiție actuală semnificativă în coridorul Bulgaria-România-Ungaria-Austria (BRUA) va fi adăugată la Baza Reglementată a Activelor Transgaz (RAB) care stă la baza unor încasări viitoare”, se arată în raportul agenției.

Transgaz SA Mediaș este operatorul tehnic al Sistemului Național de Transport (SNT) gaze naturale și asigură îndeplinirea în condiții de eficiență, transparență, siguranță, acces nediscriminatoriu și competitivitate a strategiei naționale privind transportul intern și internațional al gazelor naturale și dispecerizarea gazelor naturale.

Transportatorul național de gaze Transgaz a raportat în primul trimestru un profit net de 201,86 milioane lei, mai mare cu 5% față de anul trecut, în timp ce veniturile din activitatea de exploatare au urcat cu 8%, la 512,8 milioane lei.

Cheltuielile pentru investiții realizate la 31 martie 2020 au fost de 391,83 milioane lei.

Compania a transportat în primele trei luni o cantitate de 4,11 miliarde metri cubi gaze, față de 4,18 miliarde mc în primul trimestru din 2019.

Compania are o capitalizare de 3,4 miliarde de lei.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
fitch
transgaz