Algeria, Niger și Nigeria pregătesc construirea unui gazoduct în Sahara

Algeria, Niger și Nigeria pregătesc construirea unui gazoduct în Sahara
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iul 2022

Algeria, Nigeria și Niger au încheiat un memorandum de înțelegere pentru construirea unei conducte de gaze naturale în deșertul Sahara, a declarat joi ministrul algerian al energiei, potrivit Reuters.

Reprezentanții celor trei țări au convenit în iunie să reia discuțiile vechi de decenii asupra proiectului, care ar fi reprezenta și o potențială oportunitate pentru Europa de a-și diversifica sursele de gaze.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Evergent Investments, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
Germanii au fost anunțați cu cât vor plăti mai mult la gaze. \ CITEȘTE ȘI Germanii au fost anunțați cu cât vor plăti mai mult la gaze. "Provocările sunt enorme, nu le putem depăși decât împreună."

Este de așteptat ca gazoductul să se întindă pe 4.000 de kilometri, potrivit televiziunii Ennahar din Algeria.

Gazoductul transsaharian este un proiect estimat la 13 miliarde de dolari, care ar putea transporta până la 30 de miliarde de metri cubi de gaze pe an în Europa.

Ideea a fost propusă pentru prima dată în urmă cu mai mult de 40 de ani și un acord în acest sens a fost încheiat între cele trei țări în 2009, dar evoluțiile ulterioare s-au blocat, citează Rador.

viewscnt
Afla mai multe despre
gazoduct
sahara