Viktor Orban se duce în Austria și lasă capul jos: Unitatea Europei este importantă. Ne vom strădui să aplicăm decizia privind reducerea consumului de gaze

Viktor Orban se duce în Austria și lasă capul jos: Unitatea Europei este importantă. Ne vom strădui să aplicăm decizia privind reducerea consumului de gaze
scris 28 iul 2022

Unitatea Europei este importantă așa încât Ungaria acceptă planul de urgență al Uniunii Europene privind reducerea cererii de gaze și se va strădui să-l pună în aplicare, în condițiile în care statele membre se pregătesc pentru noi reduceri ale livrărilor de către Rusia, a declarat joi, la Viena, premierul ungar Viktor Orban, citat de Reuters.

Orban a iscat un val de indignare prin recentele sale afirmații de la Școala de vară de la Băile Tușnad. Printre alte declarații grave, din registrul xenofobiei și al rasismului, Orban a cerut negocieri de pace în Ucraina, pe motiv că strategia UE a eșuat și a spus că Budapestea nu este de acord cu intenția anunțată privind reducerea cosumului de gaz (n.red- decizia CE a fost anunțată ulterior).

Mega Image - amendă de 2 milioane de euro în România, inclusiv pentru ulei CITEȘTE ȘI Mega Image - amendă de 2 milioane de euro în România, inclusiv pentru ulei

"Recunoaștem decizia, care ne este nefavorabilă, și ne vom strădui să o implementăm cu daune cât mai mici pentru noi", a spus premierul după o întâlnire cu cancelarul austriac Karl Nehammer.

Anterior, Ungaria susținuse, prin ministrul de Externe, Peter Szijjarto, că acordul prin care statele Uniunii Europene au convenit să își reducă cu 15% consumul de gaze naturale este "o propunere nejustificabilă, inutilă, inaplicabilă și dăunătoare care ignoră complet interesele naționale''.

Partea ungară a fost singura care s-a opus planului adoptat de miniștrii europeni ai energiei, reuniți marți la Bruxelles, cu toate că și alte țări membre ale UE au exprimat rezerve sau au fost exceptate de la măsurile de compensare a reducerii volumului de gaze livrat de Rusia, amintește și Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
viktor orban
gaze