Alternativa verde la gazul rusesc este sufocată de birocrația europeană

Alternativa verde la gazul rusesc este sufocată de birocrația europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mai 2022

Zece mii de euro pentru a tipări bibliorafturi pline cu documente, acțiuni în justiție care durează mai mulți ani, angajarea contractorilor locali pentru a face lobby printre birocrații din micile orașe, producătorii de energie spun că toate aceste blocaje birocratice zădărnicesc planurile Europei de a renunța la gazul rusesc și a deveni independentă, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planurile Uniunii Europene implică o expansiune rapidă a capacităților regenerabile, în special a parcurilor terestre de turbine eoliene, care au tendința de a fi cel mai productive în perioada iernii, când consumul de gaze atinge nivelul maxim.

România, sub asaltul hackerilor. STS a blocat în weekend mii de atacuri cibernetice CITEȘTE ȘI România, sub asaltul hackerilor. STS a blocat în weekend mii de atacuri cibernetice

"Există o singură modalitate pentru a accelera furnizarea de electricitate în sistem. Urgentarea procedurilor de autorizare", spune Henrik Andersen, directorul general de la Vestas Wind Systems A/S, cel mai mare producător mondial de turbine eoliene.

Blocul comunitar vrea ca în 2030 capacitățile sale de energie eoliană să ajungă la cel puțin 480 de Gigawați, mai mult decât dublu față de nivelul actual. Însă analiștii de la BloombergNEF susțin că UE va reuși să ajungă doar la două treimi din ținta propusă. "Procesul de autorizare este deosebit de ineficient și există un spațiu uriaș pentru îmbunătățire", susține analistul BNEF, Pietro Radoia.

viewscnt
Afla mai multe despre
birocratie energie regenerabila
autorizatii energie regenerabila
reglementari energie regenerabila