Arabia Saudită și Rusia vor continua, până la finalul anului, reducerile voluntare ale producției de petrol

Arabia Saudită și Rusia vor continua, până la finalul anului, reducerile voluntare ale producției de petrol
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2023

Arabia Saudită și Rusia au confirmat faptul că vor continua, până la finalul anului, reducerile voluntare ale producției de petrol, pentru a stabiliza piața energiei, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rusia va continua să reducă exporturile de țiței și produse petroliere cu 300.000 de barili pe zi (bpd) până la 31 decembrie 2023, a anunțat vicepremierul rus Alexander Novak.

Elon Musk a prezentat Grok, interfață de inteligență artificială generativă CITEȘTE ȘI Elon Musk a prezentat Grok, interfață de inteligență artificială generativă

Rusia a convenit două reduceri separate: în aprilie a informat că va scădea producția de țiței cu 500.000 bpd până la finalul lui 2024, în timp ce în august a dat asigurări că va diminua exporturile cu 300.000 barili pe zi (bpd) până la 31 decembrie 2023, scrie Agerpres.

Conform declarației lui Novak, Rusia va decide luna viitoare dacă va extinde programul de reducere a exporturilor sau va majora producția.

Tot duminică, o sursă din Ministerul Energiei din Arabia Saudită a anunțat că țara va continua să scadă exporturile cu 1 milion bpd până la 31 decembrie 2023. De asemenea, luna viitoare, Arabia Saudită va anunța dacă va continua să reducă exporturile sau va crește producția.

În decembrie, producția Arabiei Saudite va fi de aproximativ 9 milioane bpd.

Grupul Berkshire Hathaway, condus de Warren Buffett, a raportat prima sa pierdere trimestrială dintr-un an CITEȘTE ȘI Grupul Berkshire Hathaway, condus de Warren Buffett, a raportat prima sa pierdere trimestrială dintr-un an

"Aceste reduceri vin să sprijine eforturile OPEC+ (Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol și aliații) de a stabiliza piața energiei", a declarat sursa.

În septembrie, cotația barilului de țiței a ajuns la 98 de dolari, cel mai ridicat nivel din 2023, iar vineri se situa la aproximativ 85 de dolari. Temerile privind încetinirea economiei și reducerea creșterii au afectat prețurile, în pofida efectelor conflictului din Orientul Mijlociu.

OPEC+ a decis în iunie limitarea livrărilor și în 2024. Viitoarea reuniune a alianței este programată în 26 noiembrie, la Viena. 

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
rusia
arabia saudita