Azerbaijanul și-a propus ca 30% din consumul de energie să fie asigurat de sursele regenerabile, până în 2030

Azerbaijanul și-a propus ca 30% din consumul de energie să fie asigurat de sursele regenerabile, până în 2030
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2019

Ponderea surselor regenerabile de energie, inclusiv a resurselor hidroenergetice, în volumul total al consumului de energie primară în Azerbaidjan a ajuns la 18%, a declarat ministrul pentru Ecologie și Resurse naturale din Azerbaidjan, Mukhtar Babayev, într-o conferință internațională despre rolul Acordul de la Paris privind schimbările climatice și de mediu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

Babayev a spus că această cifră va ajunge la 30% până în 2030, scrie publicația News.az.

UniCredit nu va mai finanța extracția de cărbune destinat producției de energie, începând din 2023 CITEȘTE ȘI UniCredit nu va mai finanța extracția de cărbune destinat producției de energie, începând din 2023

”În următorii ani, se vor face pași importanți pentru dezvoltarea energiei regenerabile și alternative, iar o serie de proiecte vor fi implementate în această direcție”, a adăugat ministrul, scrie News.ro.

Oficialul azer a precizat totodată că ”dezvoltarea acestei zone va contribui, de asemenea, la reducerea impactului asupra mediului”.

Ponderea surselor regenerabile de energie, inclusiv a resurselor hidroenergetice, în volumul total al consumului de energie primară în Azerbaidjan a ajuns la 18%.

viewscnt
Afla mai multe despre
azerbaijan
energie
surse regenerabile