Brexitul poate avea un efect negativ asupra producției de petrol a Arabiei Saudite

Brexitul poate avea un efect negativ asupra producției de petrol a Arabiei Saudite
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 feb 2017

Brexitul poate avea un efect negativ asupra producției de petrol a Arabiei Saudite, întrucât scăderea lirei sterline la un minim record începe să afecteze exportatorii britanici care servesc industria țițeiului din această țară, relatează Financial Times.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Directorul general al United Corporation, Karim Fatehi, furnizor de echipamente high-tech companiilor din industria petrolului și petrochimiei din Orientul Mijlociu, a declarat că este îngrijorat de costul refacerii stocurilor de materiale, pe fondul cotației scăzute a lirei, scrie News.ro.

”Opt din 10 furinizori ne-au scris pentru a ne spune că vor fi nevoiți să crească prețurile din cauza presiunilor exercitate de Brexit asupra costurilor”, a spus Fatehi.

United Corporation livrează componente majore, precum filtre și compresoare de aer unor producători mari din Golful Persic cum ar fi Kuwait Oil Company, Qatar Petroleum și Aramco.

Fatehi a arătat că a trebuit să oprească extinderea afacerilor pentru că United nu poate prelua clienți noi și a incertitudinilor legate de ieșirea Marii Britanii din UE.

Oil Terminal aproape și-a triplat profitul net în 2016, pe fondul creșterii cu peste 16% a cifrei de afaceri CITEȘTE ȘI Oil Terminal aproape și-a triplat profitul net în 2016, pe fondul creșterii cu peste 16% a cifrei de afaceri

United Corporation se aprovizionează în proporție de 85% din străinătate, în mare parte din Europa și Statele Unite, iar o liră slabă în raport cu euro și dolarul îi reduc marjele de profit.

Dacă furnizorii britanici nu vor putea satisface cererea din partea producătorilor de petrol saudiți, aceștia vor fi nevoiți să caute alții, ceea cea va dura și va încetini producția.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
petrol
arabia saudita