Centrala nucleară Zaporojie este din nou conectată la rețeaua electrică națională a Ucrainei, anunță AIEA

Centrala nucleară Zaporojie este din nou conectată la rețeaua electrică națională a Ucrainei, anunță AIEA
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 sep 2022

Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunțat, sâmbătă, că ZNPP – centrala nucleară Zaporojie este din nou conectată la rețeaua electrică națională a Ucrainei, inginerii reparând una dintre cele patru linii externe principale de electricitate care erau avariate din cauza războiului, relatează News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Linia de înaltă tensiune de 750 kv alimentează acum cea mai mare centrală nucleară a Europei cu curentul necesar pentru menținerea la rece a reactoarelor și pentru alte funcții de siguranță, noteaază Ukrinform.

Polonia a inaugurat un canal spre Marea Baltică pentru a evita apele teritoriale ruse CITEȘTE ȘI Polonia a inaugurat un canal spre Marea Baltică pentru a evita apele teritoriale ruse

Luni, directorul general al AIEA, Rafael Grossi, confirma ”oprirea la rece” a reactorului numărul șase, ultimul reactor de la centrala nucleară Zaporojie care încă era funcțional. Grossi a mai explicat atunci că unitatea 6 a intrat în ”modul insular”, oferind un nivel scăzut de putere de intrare centralei, dar că acest lucru nu a fost sustenabil.

Cele două preocupări principale ale șefului AIEA erau la începutul săptămânii faptul că bombardamentele continuă și lipsa de energie externă în centrală, care este esențială pentru continuarea operațiunilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
centrala nucleara zaporojie ucraina
razboi rusia ucraina