România a ajuns la 80% grad de umplere al depozitelor subterane de înmagazinare gaze

România a ajuns la 80% grad de umplere al depozitelor subterane de înmagazinare gaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2022

România a ajuns sâmbătă la un grad de umplere de 80% al depozitelor sale subterane de înmagazinare a gazelor naturale, țintă națională minima aprobată de Comisia Europeană, a transmis pentru Profit.ro operatorul sistemului national de transport, Transgaz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

La mijlocul săptămânii trecute se ajunsese la un grad de umplere de 79%.

Europarlamentarul PSD Mihai Tudose, discurs dur: Uitați de solidaritatea europeană! Am împușcat doi oameni de Crăciun că au ținut poporul în frig ca să o luăm de la capăt? CITEȘTE ȘI Europarlamentarul PSD Mihai Tudose, discurs dur: Uitați de solidaritatea europeană! Am împușcat doi oameni de Crăciun că au ținut poporul în frig ca să o luăm de la capăt?

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunțat miercuri, că la nivelul Uniunii Europene stocurile comune de gaze au ajuns la 84%.

"Prietenii noștri din țările baltice au depus eforturi uriașe pentru a pune capăt dependenței lor de Rusia. Au investit în energia din surse regenerabile, în terminale GNL și în conducte de interconectare. Toate acestea au fost înfăptuite cu costuri ridicate, însă dependența de combustibilii fosili din Rusia are un preț mult mai mare. Trebuie să ne debarasăm de această dependență în întreaga Europă. Am convenit așadar să constituim stocuri comune. Am ajuns deja la 84%: mai mult decât obiectivul pe care ni l-am fixat", a spus von der Leyen.

viewscnt
Afla mai multe despre
criza gazelor
scumpire gaze
stocare gaze
grad umplere depozite inmagazinare gaze