CEZ a dezvăluit suma pe care a încasat-o de la Macquarie în urma vânzării celor 7 companii din România: aproape 1 miliard de euro

CEZ a dezvăluit suma pe care a încasat-o de la Macquarie în urma vânzării celor 7 companii din România: aproape 1 miliard de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2021

Macquarie Infrastructure and Real Assets (”MIRA”) a achitat pe cele 7 companii preluate în luna martie de la CEZ aproximativ 961 milioane de euro (24,6 miliarde de coroane), a dezvălui grupul ceh în raportul său trimestrial.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La finalul lunii martie, cele două companii au anunțat finalizarea tranzacției prin care fondul de investiții australian a preluat 7 din cele 9 companii pe care CEZ le deținea în România: Distribuție Energie Oltenia, CEZ România, CEZ Vânzare, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development și TMK Hydroenergy Power.

În urma finalizării tranzacției, CEZ Group rămâne activ în România, concentrându-se pe activitatea de trading de energie (CEZ Trade) și servicii energetice (High-Tech Clima).

Compania de consultanță PCF Investment Banking a instrumentat, pentru grupul CocoRico preluarea operațiunilor din România ale gigantului Banvit Foods și a atras finanțare de la CEC si EximBank. Interviu cu Mihai Iordan, Managing Partner CITEȘTE ȘI Compania de consultanță PCF Investment Banking a instrumentat, pentru grupul CocoRico preluarea operațiunilor din România ale gigantului Banvit Foods și a atras finanțare de la CEC si EximBank. Interviu cu Mihai Iordan, Managing Partner

Grupul CEZ a fost asistat în tranzacție de Țuca Zbârcea & Asociații.

MIRA face parte din Macquarie Asset Management, brațul de administrare a activelor al Macquarie Group, un grup financiar diversificat care oferă clienților soluții de administrare și finanțare a activelor, servicii bancare, de consultanță și risc și soluții de capital pentru datorii, capitaluri proprii și mărfuri. Fondat în 1969, grupul Macquarie are peste 15.800 de angajați și este listat la bursa australiană.

La 30 septembrie 2020, MIRA administra aproximativ 125 miliarde euro în active care sunt esențiale în dezvoltarea sustenabilă a economiilor și comunităților, incluzând 147 de afaceri în portofoliu, aproximativ 500 proprietăți imobiliare și 4,8 milioane de hectare de terenuri agricole.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Preluarea activelor CEZ este realizată printr-un consorțiu condus de Fondul de investiții Macquarie European Infrastructure Fund 6 (MEIF6).

Australienii de la Macquarie Infrastructure and Real Assets (MIRA) sunt prezenți indirect pe piața locală din 2018, când au preluat asset-managerul imobiliar german GLL Real Estate Partners, deținător al mai multor clădiri importante de birouri în București.

viewscnt
Afla mai multe despre
cez
macquarie
românia
vânzare
preț