Chevron își dublează profitul, la un nivel record de 36,5 miliarde de dolari în 2022

Chevron își dublează profitul, la un nivel record de 36,5 miliarde de dolari în 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2023

Chevron a publicat vineri un profit record de 36,5 miliarde de dolari pentru 2022, care este de peste două ori mai mare față de câștigul din anul anterior, dar rezultatul este ușor sub estimările de pe Wall Street, din cauza deprecierii activelor și creșterii costurilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul net ajustat al celui de-al doilea mare producător de petrol din SUA pentru 2022 a depășit cu aproximativ 10 miliarde de dolari recordul anterior, stabilit în 2011.

Totuși, cheltuielile mai mari și profiturile mai slabe din petrol și combustibili au lăsat veniturile din trimestrul al patrulea cu 6,6% sub prognoza Wall Street, potrivit datelor Refinitiv.

Peste 14.000 de consumatori din 21 de localități prahovene au rămas fără alimentare cu energie electrică CITEȘTE ȘI Peste 14.000 de consumatori din 21 de localități prahovene au rămas fără alimentare cu energie electrică

Rezultatele sale dau startul raportărilor financiare ale marilor producători din sectorul energiei.

Prețurile ridicate, datorate cererii puternice și a penuriei create de la invadarea Ucrainei de către Rusia poziționează firmele energetice occidentale pentru un profit combinat de 200 de miliarde de dolari în 2022, potrivit analiștilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
chevron
profit