Compania de utilități Endesa, investigată de autoritatea antitrust din Spania

Compania de utilități Endesa, investigată de autoritatea antitrust din Spania
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 iun 2023

Autoritatea de supraveghere antitrust din Spania, CNMC, a lansat o investigație asupra companiei de utilități Endesa și a efectuat percheziții la sediul săi în ultimele zile, a declarat un purtător de cuvânt al companiei de electricitate, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Colaborăm cu ancheta și așteptăm evoluții ulterioare”, a spus purtătorul de cuvânt, fără a dezvălui obiectul sau natura anchetei CNMC.

VIDEO PROFIT NEWS TV Educație cu Profit - Alexandra Bontaș, specialist educație financiară, ASF: În momentul în care ai promisiuni că te fac miliardar peste noapte sau în termeni de o lună, hai să ne gândim puțin, că așa am fi o țară de miliardari CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Educație cu Profit - Alexandra Bontaș, specialist educație financiară, ASF: În momentul în care ai promisiuni că te fac miliardar peste noapte sau în termeni de o lună, hai să ne gândim puțin, că așa am fi o țară de miliardari

Endesa este controlată de gigantul italian Enel, scrie News.ro.

Comentariile purtătorului de cuvânt au confirmat un raport publicat de site-ul de știri spaniol El Confidencial. CNMC a refuzat să comenteze.

În urma volatilității prețurilor energiei, declanșată de redresarea rapidă post-Covid și de războiul din Ucraina, CNMC a declanșat mai multe investigații asupra firmelor locale.

Anul trecut, instituția a declarat că investighează companiile petroliere, iar în aprilie a lansat o investigație asupra a 35 de traderi cu amănuntul de energie electrică, cu privire la potențiale abuzuri pe piața angro de energie electrică.

viewscnt
Afla mai multe despre
endesa
spania