Compania Delgaz Grid, din Grupul E.ON, a anunțat că furturile de energie și gaze i-au adus pierderi de 6,5 milioane lei

Compania Delgaz Grid, din Grupul E.ON, a anunțat că furturile de energie și gaze i-au adus pierderi de 6,5 milioane lei
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 aug 2020

Delgaz Grid, compania de distribuție de electricitate și gaze naturale a Grupului E.ON România, a anunțat joi că a descoperit peste 900 de cazuri de consum fraudulos de energie și gaze, în primele șase luni ale anului în rețeaua companiei, iar pierderile estimate se ridică la peste 6,5 milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În județul Cluj au fost identificate cele mai multe situații de consum fraudulos de gaze naturale, iar în județul Iași, de energie electrică, scrie News.ro.

Spotify dezvoltă o secțiune dedicată evenimentelor virtuale CITEȘTE ȘI Spotify dezvoltă o secțiune dedicată evenimentelor virtuale

"Specialiștii Delgaz Grid au identificat, în perioada ianuarie – iunie, 914 cazuri de consum fraudulos, 458 dintre acestea fiind în sistemul de distribuție a  gazelor naturale și circa 456 în rețeaua de energie electrică. În toate cele 914 de cazuri au fost găsite improvizații realizate de diverse persoane pentru a sustrage energie sau gaze naturale. Legăturile slabe sau neizolate între cabluri ori racordurile strînse cu sârmă la instalațiile de gaze naturale au pus în pericol atât copiii, cât și adulții care locuiau sau tranzitau zonele respective", arată compania într-un comunicat.

Specialiștii companiei au văzut izolații arse la cabluri sau legături neetanșe la instalațiile de gaze naturale, toate acestea fiind potențiale cauze generatoare de incendii într-un timp foarte scurt, de câteva secunde și "cu urmări greu de imaginat".

Intervențiile ilegale afectează totodată și consumatorii onești, prin întreruperea alimentării cu energie sau gaze naturale pentru anumite perioade de timp, reducerea calității serviciilor de distribuție energie electrică și gaze naturale și duc implicit, la creșterea unor cheltuieli.

"Cele peste 900 de cazuri de consum fraudulos au cauzat companiei Delgaz Grid pierderi de 6,5 milioane de lei, în primele șase luni ale anului. În toate aceste cazuri au fost inițiate măsuri legale pentru recuperarea prejudiciilor, fiind înaintate, în același timp și plângeri penale, pentru aflarea și tragerea la răspundere a făptuitorilor", mai arată compania.

Delgaz Grid precizează că acționează permanent pentru a elimina pericolele ce pot apărea asupra vieților omenești sau bunurilor prin sustragerea de energie sau gaze naturale.

"Aceste acțiuni iresponsabile, prin care se încearcă sustragerea de energie sau gaze naturale, determină compania să continue verificările în teren și să ia măsurile necesare din punct de vedere tehnic și legal, pentru prevenirea unor situații similare", spun reprezentanții companiei.

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o rețea de gaze naturale de peste 23.000 km în 20 de județe din partea de Nord și de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț și Bacău) și o rețea de electricitate de aproape 81.900 km în șase județe din Moldova: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.

De la intrarea pe piața locală, in anul 2005, E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro în principal pentru modernizarea rețelelor de gaze și electricitate și a virat către stat impozite și taxe de 2,3 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
delgaz grid
e.on
energie