Ministrul Economiei: Este strigător la cer ce s-a întâmplat, am ajuns să importăm energie

Ministrul Economiei: Este strigător la cer ce s-a întâmplat, am ajuns să importăm energie
scris 27 aug 2020

În ultimii 10 ani nu s-a construit nicio capacitate nouă de producere a energiei electrice în România și este strigător la cer ce s-a întâmplat, pentru că am ajuns să importăm energie, a declarat, miercuri seara, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu.

"Energia este o altă zonă strategică a României și nu cred că se pune problema să nu putem construi noi capacități de producție, să trecem de pe cărbune pe gaze, noi capacități regenerabile de producere a energiei electrice. În ultimii 10 ani nu s-a construit absolut nimic, nicio capacitate nouă de producere a energiei electrice în România. Este strigător la cer ce s-a întâmplat și am ajuns să importăm energie. Acest lucru trebuie să înceteze și trebuie să ne apucăm de treabă. Sunt SF-uri, mă refer la studii de fezabilitate, în derulare și o să vedeți că încep efectiv de anul viitor construcțiile de noi capacități de energie electrică", a spus Virgil Popescu, la Digi 24.

Guvernul nu își lasă companiile să moară - vrea să transforme datoriile COS Târgoviște în acțiuni sau să salveze chiar două companii o dată CITEȘTE ȘI Guvernul nu își lasă companiile să moară - vrea să transforme datoriile COS Târgoviște în acțiuni sau să salveze chiar două companii o dată

El a subliniat că va împinge toate companiile de la spate, fie că sunt de stat sau private, să realizeze aceste investiții, deoarece există bani pentru energie, inclusiv pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă.

"Eu cât timp voi fi ministru mă voi ocupa ca acest lucru să se întâmple. Voi împinge toate companiile de la spate, fie că sunt din portofoliul nostru, fie că sunt private, să realizeze aceste investiții. Avem bani pentru energie, inclusiv pentru Cernavodă există bani, și o să vedeți în curând ceea ce am promis că se va întâmpla: vom continua construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. România are nevoie de reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă. Sunt lucruri în derulare despre care nu putem vorbi în momentul de față, dar când o să putem vorbi, o să vorbim și o să spunem exact cum au fost lucrurile și ce vrem să facem, cum am reușit să ajungem la nivelul acela și când le vom finaliza, evident", a menționat Popescu, adăugând că toate acestea se vor întâmpla până la sfârșitul anului, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul economiei
energiei și mediului de afaceri
virgil popescu
energie