Conferință despre schimbările climatice și protecția climei la World Trade Center București

Conferință despre schimbările climatice și protecția climei la World Trade Center București
scris 23 mar 2018

Asociația Environ și Ambasada Germaniei la București a organizat joi, 22 martie, la World Trade Center, simpozionul A Climate Protection Municipality Master Plan for Romania? - Proiecte românești și germane pentru emisii reduse de CO2”. Evenimentul a avut drept scop intensificarea schimburilor de experiență româno-germane în ceea ce privește măsurile concrete de transpunere a rezoluțiilor Acordului de la Paris COP21 privind încălzirea globală, precum și atingerea obiectivelor Planului de Acțiune privind Schimbările Climatice.

Conferința a fost deschisă de Excelența Sa, domnul Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Germaniei la București, doamna Grațiela Gavrilescu, vice-prim-ministru și ministru al mediului și domnul Robert Negoiță, președintele Asociației Municipiilor din România și a reunit reprezentanți ai Ministerului Federal al Mediului din Germania, ai administrației locale din cele două țări, specialiști de renume de la Institutul pentru cercetarea climei de la Postdam, precum și reprezentanți ai industriei de mobilitate urbană.

În programul simpozionului au fost prevăzute prezentări pe teme legate de riscurile și provocările generate de schimbările climatice la nivel global, dar și în România, aspecte relevante în implementarea strategiilor naționale privind încălzirea globală din Germania și România, dar și o serie de dezbateri referitoare la protecția climei prin intermediului unui master plan municipal, rolul managementului integrat al deșeurilor, importanța programelor de educație de mediu în școli, precum și soluții privind mobilitatea sustenabilă. Mai mult decât atât, reprezentanții Băncii Europene de Investiții au prezentat și posibilitățile de finanțare ale proiectelor locale verzi privind reducerea emisiilor de CO₂ în România și Germania.

Evenimentul s-a adresat reprezentanților administrației publice locale, ONG-urilor și jurnaliștilor și s-a desfășurat în limbile română, germană și engleză, cu traducere simultană.

Acest proiect co-finanțat de Ministerul Federal de Externe al Germaniei și derulat de Asociația Environ în parteneriat cu Ambasada Republicii Federale Germania, face parte din strategia de continuare a programului ,,Redu Amprenta de Carbon” inițiat de cei doi parteneri în 2014.

Asociația Environ este o organizație colectivă, non-guvernamentală și non-profit care instituie în România principiul european al răspunderii extinse a producătorului în domeniul deșeurilor de echipamente electrice și electronice, promovând activ de peste 10 ani conceptele de colectare selectivă, reciclare și economie circulară în țara noastră. Informații complete despre activitatea organizației sunt disponibile pe www.environ.ro

viewscnt
Afla mai multe despre
world trade center
clima